Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

+ ще 121 громадa!

Як працює єдина система місцевих петицій?

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

+ Створити петицію

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Щодо забезпечення належного фінансування дошкільних закладів освіти в м.Чорноморськ

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ХМЕЛЬНЮК ВАЛЕРІЙ ЯКОВИЧ

Левченко А.Г.
Відповідь на петицію

Шановний Андрію Геннадійовичу !

Ваша петиція від 29.03.2017 року щодо забезпечення належного фінансування дошкільних закладів освіти в м. Чорноморськ розглянута. по суті заданих питань повідомляємо наступне.
Чорноморська міська рада завжди ставить на перше місце забезпечення фінансування бюджетних установ, зокрема відділу освіти Чорноморської міської ради. Так, питома вага видатків на освіту в загальних обсягах бюджету міста Чорноморська (без врахування соціальних субвенцій) в 2016 році становить 39 %, або 162,9 млн.грн. В 2017 році з урахуванням запропонованих проектом рішення від 17.05.2017р. змін видатки становитимуть 206,8 тис.грн., або 126,9 % до 2016 року.
Обсяг фінансування дошкільних навчальних закладів в 2016 році становив 55,4 млн.грн. На 2017 рік до бюджету міста Чорноморська даний фінансовий ресурс закладено з темпом росту 128 % до минулого року і становить 70,9 млн.грн.
Дитячі сади забезпечені миючими засобами, господарськими товарами та навчальними посібниками.
Щорічно у літній період в дошкільних навчальних закладах здійснюються капітальні та поточні ремонти будівель дитячих садочків, внутрішніх приміщень та ігрових майданчиків.
Крім того, прийняті в 2013 році 5 дитячих садків з державної власності ДП "ІМТП" до комунальної власності знаходились в дуже занедбаному стані. Проте, протягом 2014 - 2017 рр. за рахунок коштів міського бюджету, дані дитячі навчальні заклади поступово приводяться в задовільний стан.
Так, в 2017 році зокрема заплановано проведення капітальних ремонтів:
- фасадів з утеплення стін і заміною вікон в ДНЗ №№ 2, 5, 6, 10 та 20 на загальну суму 1 794,3 тис.грн.;
- покрівлі ДНЗ № 3 та № 11 на загальну суму 551,4 тис.грн.;
- теплового пункту ДНЗ № 12 на суму 89,4 тис.грн.
Крім того, заплановані поточні ремонти на суму 833,1 тис.грн., придбання меблів, комп'ютерів і т.ін.

Щодо додаткового спрямування 1 800,0 тис.грн. на фінансування матеріально - технічної бази дитячих садків повідомляємо наступне.
17 травня 2017 року на офіційній веб - сторінці Чорноморської міської ради оприлюднено доопрацьований проект рішення Чорноморської міської ради "Про внесення змін та доповнень до рішення "Чорноморської міської ради Одеської області від 25.11.2016 року № 157-VII "Про бюджет міста Чорноморська на 2017 рік", який передбачає спрямування додаткових надходжень (без врахування субвенцій) на оплату праці працівників бюджетної сфери та соціальний захист населення, в т.ч. на дошкільну освіту додатково спрямовано коштів в розмірі 3,3 млн.грн. Даний проект рішення погоджено на постійній депутатській комісії з фінансово – економічних питань, бюджету, інвестицій і комунальної власності та рекомендований для розгляду та затвердження на черговому засіданні Чорноморської міської ради.
У доопрацьованому проекті рішення відсутні витрати на будівництво мостового переходу через Сухий лиман.

З повагою,
Заступник міського голови Н.І.Чумель