Єдина система

Ремонт улицы Широкая 176 7
Екологія 133 25
Безпека дорожнього руху в м. Кам'янське 119 42
Перейменування Білоруського проїзду на честь загиблого воїна АТО Максима Самойловича 105 2
Снос Мафа по улице Николенко (возле магазина АТБ) 94 30
Окошки для считывания показаний общедомовых счетчиков 84 21
тротуари відповідно до Держстандарту 76 23
Освіжаючі рамки 69 14
Коли запрацюе електроний каб1нет абонента м1ськводоканалу? 66 29
Дозволити городянам встановлювати автономне опалення 227 77
Петиція про контроль виконання закону про заборону куріння в громадських місцях. 39 85
Выдвинуть А.Белоусова в номинацию "Людина року!" 12 73
Поверніть 34 відділення Укрпошти назад 11 77
Раскраска домов яркими цветными квадратами в результате утепления квартир. Что это? 9 87
ПОМОГИТЕ ИНВАЛИДУ!!! 8 87
ПОМОГИТЕ ИНВАЛИДУ!!! 8 87
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Екологічна перевірка виробництва на ПАТ "ДМК"

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БІЛОУСОВ АНДРІЙ ЛЕОНІДОВИЧ

гр. Пономарьову А.А._
ponomaryov111@ukr.net

На №Ко-П-11695 від 04.10.2017

Ваша електронна петиція щодо ініціювання проведення екологічної екпертизи у м.Кам`янське та на ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат», розглянута особисто Кам’янським міським головою та опрацьована управлінням екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради в межах наданих повноважень.
Повідомляємо, що 18 червня 2017 року набув чинності Закон України № 2059-VIII "Про оцінку впливу на довкілля", яким вносяться зміни до Переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності.
Відповідно до п.4 статті 17 закону зазначено, “визнати такими, що втратили чинність:
• Закон України "Про екологічну експертизу" (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., № 8, ст. 54; 2000 р., № 27, ст. 213; 2003 р., № 4, ст. 31; 2007 р., № 34, ст. 444; 2009 р., № 30, ст. 428; 2011 р., № 34, ст. 343; 2012 р., № 2-3, ст. 3; 2013 р., № 46, ст. 640);
• Постанову Верховної Ради України "Про введення в дію Закону України "Про екологічну експертизу" (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., № 8, ст. 55).
Тому, на даний період, в зв'язку зі змінами законодавства України, проведення екологічної екпертизи у м.Кам`янське та на ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат» не має законного підгрунтя.
Інформуємо, що з метою встановлення порушення вимог природоохоронного законодавства при проведенні господарської діяльності в період з 23.08.2017 по 07.09.2017 Державною екологічною інспекцію у Дніпропетровській області, як контролюючим органом, було проведено перевірку на ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат». За результатами перевірки складено відповідний акт та видані обов’язкові до виконання, приписи по усуненню виявлених порушень, чотири посадові особи підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності, за порушення вимог природоохоронного законодавства.
Повідомляємо, що в місті діє Екологічна програма міста Кам`янського
на 2016-2020 роки, затверджена рішенням Дніпродзержинської міської ради
від 25.12.2015 №25-03/VII. У додатку 4 Програми передбачено перелік завдань та заходів, які плануються до виконання промисловими підприємствами міста. ПАТ ДМК заплановано до виконання по охороні атмосферного повітря - 12 заходів,
по охороні водних ресурсів - 6, у поводженні з відходами -3, щодо запобіганню потеплінню клімата - 8 заходів.
Для фінансування заходів з охорони довкілля відповідно до чинного законодавства України, створено фонд охорони навколишнього природного середовища. Використання коштів данного фонду здійснюється згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 р. №1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів».
Створення резервних фондів для фінансування програм по охороні навколишнього середовища знаходиться поза межами повноважень органів місцевого самоврядування.

Перший заступник міського голови
з питань діяльності виконавчих