Обладнати пішохідні переходи додатковою системою освітлення та сигнальними ліхтарями у місті Каневі у вечірній та нічний час доби.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Однією з причин загибелі пішоходів у ДТП на пішохідних переходах є не тільки неуважність й недотримання ПДР учасниками руху, а й банальна темрява, через яку навіть будь-який уважний водій може не помітити пішохода на пішохідному переході. Однак освітлення всієї дороги це дуже зручно, але наразі й дуже дорого, але що є ціна ліхтаря у порівнянні з людським життям (особливо дитячим!). Однак зрозуміло, що всі дороги не можуть бути освітленими за допомогою ліхтарів, але це цілком можливо зробити з УСІМА пішохідними переходами.
Помітити, що пішохід переходить дорогу, іноді можна тільки з мінімальної відстані, що може спричинити за собою найжахливіші наслідки – ДТП, наїзд, травмування пішохода тощо. Тому необхідно встановити на кожному пішохідному переході досить яскраве освітлення, щоб водії могли заздалегідь бачити пішоходів. Цілком можливо, це врятує життя пішоходам і збереже водіїв від небажаних наслідків. До того ж значно скоротиться кількість ДТП саме на пішохідних переходах Рішення: Встановлення світлодіодних світильників типу ДСУ07У-120 ПЕРЕХІД (https://vatra.ua/ukr/street-lighting/dsu07u-crossing-VATRA)виробництва тернопільського підприємства "Ватра" для загального освітлення пішохідних переходів та інформування водіїв транспортних засобів про пішохідний перехід проблисковим жовтим маячком.
Світильник подає імпульсний проблисковий сигнал жовтого кольору з обох боків проїжджої частини дороги і одночасно забезпечує освітлення пішохідної доріжки.
Суть в тому, щоб забезпечити максимально високий рівень освітленості пішохода на пішохідному переході і тротуарі, в безпосередній близькості з пішохідним переходом. При цьому необхідно висвітлити пішохода з боку водія автомобіля, що наближається до пішоходу. Рівень освітленості пішохода, повинен бути
необхідним і достатнім, щоб світло фар зустрічного автомобіля, не засліпило водія, що наближається до пішохідного переходу, і пішохід був чітко видний на пішохідному переході. Сам світильник не повинен засліплювати водія і створювати перешкоди видимості на автодорозі. Світловий потік від світильника направляється зверху і вперед з боку водія, максимально сконцентрований на смузі пішохідного переходу та повинен забезпечувати смугу освітленості поперек автодорожнього полотна. Очікуваний результат у разі реалізації проекту: зменшення ДТП на пішохідних переходах.

Дата створення:

На жаль, Ваша петиція не набрала необхідної для розгляду кількості голосів - лише 24 із 100. Термін збору підписів закінчився.

Станом на 22 листопада петицію підписали 24 особи з 100 необхідних.