Єдина система

+ ще 121 громадa!
Створити єдину диспетчерську маршрутного транспорту в м.Суми 208 59
Льодова арена 192 36
Створити перинатальний центр II рівня на базі Сумського міського клінічного пологового будинку Пресвятої Діви Марії. 161 24
Продлить маршрут троллейбуса №3 и №4 до конечной 12 микрорайона 146 65
Маршрутку на Тополянскую через 9-й микрорайон 144 43
Ремонт дороги по вулиці шишкарівської 140 35
Ремонт второстепенной дороги по ул. Харьковская, 3 138 4
Транспорт большой вместимости по автобусному маршруту №3 132 67
Розглянути питання по ремонту дороги по вулиці Марко Вовчок 120 38
Облаштування пішохідної доріжки для школярів, малечі, матусь з дитячими колясками та пенсіонерів впродовж вул. Охтирської 116 59
Продлить маршрут троллейбуса №3 и №4 до конечной 12 микрорайона 146 65
Транспорт большой вместимости по автобусному маршруту №3 132 67
Кремация Людей и Животных. 103 78
Терміновий ямковий ремонт вулиць Володимирської та Санаторної 97 67
Врегулювання роботи маршруту №8 Василівка- Тополянська 90 73
Комунальний транспорт на вулицю Тополянську 87 72
Негайно виділити місця в парках міста Суми для висадження Сакур, яке приурочено до святкування року Японії в Україні 81 77
Туалети у зоні відпочинку на озері Чеха 65 87
Заборонити перевізникам та водіям маршрутних таксі пропонувати пільговику пред’являти посвідчення на відеокамеру, а самі відеокамери улаштувати таким чином, щоб унеможливити ідентифікацію пасажирів 53 71
Зупинка "на вимогу" провулок Будівельників потрібна для жителів вулиць верхньої Тополі: Будівельників, Патона, Ползунова, Скрябіна, Кулібіна, Космічна, Горова; Горовий проїзд, провулок Будівельників. 49 72
Туалети у зоні відпочинку на озері Чеха 65 87
Ремонт відрізка дороги по вул. Я.Мудрого (Пролетарська) від вул.Засумська до Євробазару 33 84
Мини-сквер на улице Харьковская 33 84
Обмеження швидкості для будь-якого транспорту, який працює на міських автобусних маршрутах загального користування. 29 87
Ремонт дороги вул.Данила Галицького 20 84
Дитячий парк 17 88
Дитячий майданчик по вул. Герої Крут 16-22 3 88
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Повернення землі школі №12 та Гімназії №1 288 17 липня 8

Станом на 23 липня усього прийнято до розгляду 1 петиція Переглянути

Остання відповідь

Безкоштовний wi-fi у міському транспорті

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ЛИСЕНКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ

Тарамак Д.О.
waspshaft@gmail.com

Інформація про результати розгляду електронної петиції

За результатами розгляду електронної петиції «Безкоштовний wi-fi у міському транспорті» інформуємо про наступне.

На сьогодні дійсно доступ до інтернету є важливою складовою повсякденного життя багатьох українців, не виключенням є і жителі м. Суми. Водночас впровадження безкоштовного wi-fi у міському транспорті підвищить собівартість послуг пасажирського автомобільного транспорту. На сьогодні розрахунки тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування сформовані без врахування вартості послуг wi-fi. При цьому розмір відповідного тарифу згідно із розрахунками перевищує 5,00 грн. В діючих Договорах про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, укладених між перевізниками та виконавчим комітетом Сумської міської ради, відсутнє зобов’язання щодо надання послуг безкоштовного wi-fi в міських автобусах.

Також зазначаємо, що у міському бюджеті на 2017 рік не передбачено коштів на реалізацію розглядуваного проекту. Забезпечити надання послуги за рахунок власних коштів у комунальному електро- та автотранспорті КП СМР «Електроавтотранс» не в змозі з огляду на неналежний фінансово-господарський стан.

На сьогоднішній день у рамках власної національної програми 3G оператор «Інтертелеком» здійснив інтернетизацію громадського транспорту у м. Суми шляхом забезпечення безкоштовного wi-fi у міських тролейбусах (інв. №№ 005, 072, 081, 080). Інформація щодо послуги розміщена зовні на бортах тролейбусів.

В перспективі, за умови реалізації проектів щодо інтернетизації громадського транспорту національними інтернет-операторами, м. Суми обов’язково долучиться до участі в них.

Станом на 23 липня надано відповідь на 112 петицій Переглянути