Організація системи роздільного збору сміття в м. Бобровиця та Бобровицькій ОТГ

На даний момент в м. Бобровиця відсутній системний підхід до збору сміття. Внаслідок чого, сміття спалюють, викидають в річку, залишають в парку та в місцях відпочинку жителів м. Бобровиця. Утворюються стихійні сміттєзвалища. Не ведеться роз'яснювальна робота з населенням та ніхто не сплачує штрафи та не несе покарання за свої протиправні дії. Пропоную створити систему роздільного збору сміття - окремо збирати вторсировину (папір, пластик, метал, скло), окремо харчові відходи, окремо листя, траву, гілки. Створити прості та зручні рішення для приватного сектору (виставляти за ворота визначені по графіку дні) та для багатоквартирних будинків (окремі контейнери для роздільного збору). Для жителів приватного сектору, які не хочуть заключати постійний договір по вивезенню сміття, передбачити продаж сміттєвих пакетів (спеціально маркованих, різних кольорів), які будуть продаватися тільки у визначених місцях (наприклад, на Укрпошті), та у вартості яких вже буде закладено обслуговування КП "Міськдобробут" (або іншого можливого підприємства, якщо це вторсировина). Провести конкурс між найближчими закупівельниками вторсировини та обрати підприємство, яке зможе обслуговувати контейнери з вторсировиною без залучення додаткових приміщень для накопичення вторсировини (наприклад, звернутися до ТОВ "Вторма ЮА"). Адже контейнери потрібно підбирати саме під той автотранспорт, який їх обслуговуватиме. Якщо є можливість, знайти приміщення для накопичення вторсировини в м. Бобровиця. Паралельно проводити роз'яснювальну роботу з установами та організаціями, щодо заборони спалювання, встановити постійний графік збору листя, гілок, трави скошеної та донести до установ і організацій. Особливу увагу приділити школам, садочкам, коледжу, лікарні. Зробити такий графік загальнодоступним, охопити ним всі райони міста Бобровиця. Для цього використати всі доступні форми комунікації (телефонні повідомлення, газети, оголошення, особисте роз'яснення, навчання, тренінги тощо). Інформування проводити постійно для охоплення та залучення усіх жителів міста. Покласти обов'язки по впровадженню та супроводу даної системи на декількох відповідальних осіб у співпраці з КП "Міськдобробут". Заручитися підтримкою поліції для фіксування порушень та складання протоколів, таким чином, наповнювати місцевий бюджет додатковими коштами. Паралельно, або після успішної реалізації в м. Бобровиці, поширити систему роздільного збору сміття на всю Бобровицьку ОТГ. Дуже хочеться в моєму рідному місті Бобровиця дихати чистим повітрям, не бачити сміття на кожному кроці, пити чисту воду та купатися у чистій річці.

Дата створення:

16.07.2019 № 03-22/1305

Шлапак Тетяна Володимирівна

Про розгляд електронної петиції
щодо організації системи роздільного
збору сміття в м. Бобровиця та Бобровицькій ОТГ

Бобровицька міська рада повідомляє, що станом на 15 липня 2019 року електронну петицію про організацію системи роздільного збору сміття в м. Бобровиця та Бобровицькій ОТГ, підтримали 64 особи з 250 необхідних.
Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів, розглядається як звернення громадян.
З цього приводу повідомляємо, що Ваше звернення слушне, на даний час, вивчається питання роздільного збору сміття, з цією метою закуплено 60 контейнерів.
Враховуючи байдуже ставлення більшості мешканців громади до порушень у сфері охорони довкілля, несприйняття вимог чинного законодавства у цьому напрямку, питання впровадження роздільного збору сміття не реалізовано.
Працівники комунального підприємства (контролери-приймальники) проводять роз’яснювальну роботу серед мешканців стосовно необхідності заключення договорів на вивіз ТПВ та переваги роздільного збору сміття.
З метою створення зручності для мешканців, запроваджено збір сміття не лише від багатоквартирних будинків, але і від будинків приватного сектору. На даний час, заключено лише 60% договорів на вивезення ТПВ.
При цьому повідомляємо, що і мешканці Вашого багатоквартирного будинку не заключили жодного договору із ДП «Міськдобробутблагоустрій» на вивіз ТПВ.
Враховуючи вищенаведене, просимо як небайдужу мешканку Бобровицької громади, провести необхідну роз’яснювальну роботу серед мешканців Вашого будинку стосовно заключення договорів у найближчий час.

Заступник міського голови Л. ПЕТЬКО

Станом на 5 квітня петицію підписали 64 особи з 100 необхідних.