Заборонити білити бордюри і дерева в місті Богуслав.

Кожен рік комунальні служби виходять білити місто. Бордюри, дерева, стовпи, плитку, асфальт, а іноді навіть просто пил на дорозі.
Звичка фарбувати у білий колір дерева і елементи міського благоустрою точно існує тільки у країнах колишнього СРСР і точно з’явилась за часів Радянського Союзу. В Європейських містах така практика "благоустрою" не застосовується.

Побілка бордюр це даремне витрачання часу і ресурсів. Адже потрібно закупити вапно, а ще заплатити працівникам, які це робитимуть. Не треба білити бордюри. Треба робити нормальне мощення на тротуарах, яке буде служити місту десятиліттями. Треба встановлювати нові якісні клумби, смітники й кашпо для квітів, за які потім не буде соромно. Треба доглядати за деревами в місті так, щоб земля й пил не опинялись на тротуарах. Все це – справжня робота працівника комунальних служб. А щорічна побілка бордюрів – це неефективна імітація такої роботи. До того ж людині не потрібно біле свято щодня, йому потрібне місто у спокійних тонах.

Більше того в Україні діє заборона білити вапном дерева і малі архітектурні форми ще з 2006 року. Так, в ухвалених Міністерством будівництва, архітектури та житлового-комунального господарства “Правилах утримання зелених насаджень у населених пунктах України” є пункт 9.1.17, в якому “забороняється білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми”

Пропоную прийняти наступний Проект рішення:

РІШЕННЯ
Богуславської міської ради
VII скликання

Про внесення змін у Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Богуслава.

Керуючись Законом України «Про благоустрій населених пунктів», керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Типових правил благоустрою території населеного пункту» від 27.11.2017 р. № 310, міська рада

вирішила:

1. У Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Богуслава , затверджені рішенням сесії міської ради від 08.04.2011 року №101-07- VI внести наступні зміни:
У розділі 8. Заборона дій суб’єктів господарювання та громадян, встановлених
даними Правилами додати пункт 8.22. "здійснювати побілку вапном бордюрів, дерев та інших малих архітектурних форм".

2. Секретаріату міської ради (Чижевський О.С.) опублікувати дане рішення в газеті «Богуславські вісті» та на сайті Богуславської міської ради.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови.

Міський голова Дяченко В.М.

Дата створення:

Станом на 31 березня петицію підписали 50 осіб з 100 необхідних.