Єдина система

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Тема звернення Підписали Залишилось
Прозрачное финансирование и отчет школ г.Черноморское 126 14
Створення автоматизованої системи справляння плати за в'їзд до міста іногородніх автомобілів. 49 42
Создание единого сайта коммунальных услуг 25 58
Підготувати проект рішення щодо створення комплексного проекту «SMART CITY» або «РОЗУМНА АДМІНІСТРАЦІЯ» 24 38
1) 5 24
Тема звернення Підписали Залишилось
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Зберегти "Koktebel Jazz Festival" у Чорноморську

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ХМЕЛЬНЮК ВАЛЕРІЙ ЯКОВИЧ

Шановний Михайле Володимировичу!
Розглянувши електронну петицію «Зберегти фестиваль «Коктебель Джаз» у Чорноморську» від 13.05.2019 р. № 1-КО-1161 щодо проведення в місті Чорноморську Міжнародного музичного фестивалю «Джаз Коктебель», повідомляємо наступне.
Виконком Чорноморської міської ради Одеської області підтримує ініціативу організаційного комітету фестивалю «Джаз Коктебель» щодо проведення цього року фестивальних заходів в місті Чорноморську.
Ми зацікавлені у розвитку в нашому місті не тільки туризму, а й культурного життя мешканців, у проведенні різноманітних фестивалів великих та малих, міжнародних та місцевих. Звичайно, міська влада прикладає багато зусиль у створенні іміджу міста.
Міським головою м.Чорноморська В.Я.Хмельнюком направлений лист в.о. директора Державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» С.А.Сєчкіну від 23.05.2019 р. № 1-Ко-1161 з проханням розглянути можливість створити сприятливі умови для проведення в нашому місті фестивалю «Джаз Коктебель - 2019», який став самим популярним за останні роки. Наразі тривають переговори між заступником міського голови І.А.Лубковським, головою правління ПАТ «Іллічівський судноремонтний завод» М.Ю.Дудніковим та адміністрацію ДІЇ «МТП «Чорноморськ» щодо вирішення питання оренди бази відпочинку «Чайка».
У частині фінансування окремих видатків, пов’язаних з проведенням зазначеного фестивалю, нагадуємо, що всі видатки, які здійснюються з бюджетів різних рівнів регламентуються виключно Бюджетним кодексом України.
Так, видатки, що здійснюються з бюджетів міст обласного значення, до яких належить місто Чорноморськ, визначені статтями 89 та 91 Бюджетного кодексу України, до яких, зокрема, належать видатки на культурно-мистецькі програми місцевого значення (пп.6 ч.І ст. 91 Бюджетного кодексу України).
Тобто, фінансування культурно-мистецьких програм можливе при умові, що Чорноморська міська рада Одеської області або її виконавчі органи є організаторами або виконавцями відповідних заходів чи програм.
Крім того, відповідно до п.2 ст.85 Бюджетного кодексу України забороняється планувати та здійснювати видатки, не віднесені до місцевих бюджетів Бюджетним кодексом України.
На підставі вищенаведеного, за рахунок коштів бюджету міста Чорноморська не можливо профінансувати орендну плату бази відпочинку «Чайка» для проведення фестивалю, який є комерційним проектом, оскільки це суперечить бюджетному законодавству.
Маємо сподівання, що і в цьому році фестиваль порадує шанувальників музики різних стилів.

Станом на 26 травня надано відповідь на 14 петицій Переглянути