Зобов'язати СМІТТЄВІ КОМПАНІЇ поставити баки СОРТУВАННЯ СМІТТЯ!

ЕКОЛОГІЯ

Дніпро - один з найбільш БРУДНИХ міст України! У нас жахлива екологія і при цьому ми не діємо, як і влади міста! Наші діти труяться смердючим повітрям міста, сміття валяється купами навколо, у нас один з найвищих показників захворювань РАК!

За різними оцінками, в Україні 4-7% території завалені сміттям. Існують близько 6 тисяч законних і приблизно 30 тисяч нелегальних звалищ. Площа офіційних звалищ - 9 тисяч гектарів (для порівняння, площа Києва - 83,9 тисяч гектарів). Щодня кожен українець викидає мінімум 1 кг сміття.

А навіщо взагалі сортувати сміття?
Існує кілька причин, щоб почати розділяти відходи:

Це допоможе зменшити кількість сміттєвих полігонів на території Дніпра.
Поверне ресурси в цикл виробництва. Те, що ми називаємо сміттям, можна використовувати при виробництві нових речей: посуду, будматеріалів, асфальту, утеплювача, паперу і багато іншого.
Ось наприклад, як можна використовувати відходи у виробництві нових речей:

400 винних пляшок - 1 комплект скловати для ізоляції заміського будинку;
400 алюмінієвих банок - 1 дитячий велосипед;
25 пластикових пляшок - 1 флісова куртка;

Поліпшить екологію і зменшити шкоду здоров'ю. На звалищах через вплив дощової води відходи починають розчинятися, тим самим утворюючи ТОКСИЧНИЙ звалища фільтрат. Він потрапляє в грунт і грунтові води, які пізніше виходять у вигляді ключів або джерел. Крім того, органічні відходи виділяти метан, які здатний самозайматися. Це при тому, що у нас купа ЗАВОДІВ.

Допоможе економіці країни, регіону, міста. На утримання сміттєзвалищ витрачаються, в тому числі, і бюджетні кошти. А впровадження нових видів збору і переробки сміття допоможе не тільки створити додаткові робочі місця, а й використовувати відходи, наприклад, в якості вторинної сировини.

Чим небезпечні відходи?

Лампочки. У них містяться отруйні ртутні випари. У разі пошкодження шкідливі речовини потрапляють у навколишнє середовище і засмічують її. Крім того, отрута здатний накопичуватися в тканинах людини і викликати онкологічні захворювання.

Батарейки. Акумулятори містять важкі метали і радіоактивні елементи, які здатні вбивати грунт і всі живі організми, що живуть в ній. Потрапляючи в організм людини, шкідливі речовини, які містяться в батарейках, накопичуються в ньому і можуть викликати серйозні захворювання. Наприклад, свинець накопичується в нирках і викликає хвороби мозку, нервові розлади. Кадмій накопичується в печінці, нирках, кістках і щитовидній залозі, призводить до порушень кальцієвого обміну в організмі і є канцерогеном, тобто провокує рак.

Пластик. Цей матеріал, мабуть, найбільш популярний у всіх сферах людського життя. Тільки в Києві українці щодня викидають близько 1 мільйона пакетів. Небезпека пластика складається в тривалому терміні розкладання - мінімум 180 років. Через зростання виробництва і споживання пластмаси відбувається забруднення зовнішнього середовища. У Світовому океані вже утворилися цілі острови зі сміття. Таке відбувається і в прісноводних водах, звідки береться питна вода і для людей.

РАЗОМ МИ СИЛА! Навіщо ?! Заради чого?! Все, що ви зробите, буде лише краплею в океані! - Але що є океан, якщо не безліч КРАПЕЛЬ?

Розглянувши електронну петицію про обов’язкове встановлення виконавцями послуг з вивезення побутових відходів контейнерів для сортування сміття, повідомляємо таке.
Відповідно до пункту 3 Положення про електронні петиції, затвердженого рішенням міської ради від 24.10.2018 № 43/36 (зі змінами), Протокол №12 засідання робочої групи для опрацювання електронних петицій від 26.06.2019 з висновками та пропозиціями передано міському голові для подальшого розгляду та опрацювання.
Про результати розгляду Вас буде повідомлено додатково.