Демонтувати карусель біля ЦУМа та встановити фонтан з деревами

Демонтувати карусель біля ЦУМа, з подальшим перенесенням її в парк ім. Глоби, а на цьому місці встановити фонтан з деревами та зоною відпочинку. Зважаючи на кількість відвідувачів каруселі було б доцільно її демонтувати та відбудувати там фонтан з деревами, бо центральна площа та європейська просто задихається від каміння та асфальту.

Розглянувши електронну петицію про демонтаж каруселі та спорудження фонтана біля Центрального універсального магазину Дніпра (далі – ЦУМ), повідомляємо таке.
Дніпровська міська рада не є власником каруселі. На цей час перенесення каруселі до Парку Лазаря Глоби є недоцільним, тому що зазначений парк також потребує капітальної реконструкції, неможливо рекомендувати конкретне місце розташування каруселі.
Питання спорудження фонтана багаторазово обговорювалося виконавчими органами Дніпровської міської ради при опрацюванні варіантів планувальних рішень площі біля ЦУМу. Розробка проекту реконструкції центральної частини міста Дніпра триває, тому на цей час не уявляється можливим вибір конкретного місця розташування, форми та параметрів фонтана.
Підтримка електронної петиції призведе до витрат коштів з бюджету міста Дніпра на реалізацію проекту та будівництво фонтана, який через незначний період буде демонтовано через реконструкцію центральної частини міста та будівництво виходів станцій метрополітену.
Ураховуючи вищезазначене, членами робочої групи для опрацювання електронних петицій одноголосно прийнято рішення рекомендувати: електронну петицію про демонтаж каруселі та спорудження фонтана біля ЦУМу не підтримувати; вважати недоцільним передачу цієї електронної петиції на опрацювання виконавчим органам та внесення на сесію Дніпровської міської ради.

Петицію підписали 1094 особи з 1000 необхідних.