Небезпечні викиди у Дніпрі

ЕКОЛОГІЯ

Протягом останніх місяців у повітрі все частіше можна відчути різкі сторонні запахи хімічного складу та залишкових біоматеріалів. Практично кожного дня у напрямку ПрАТ "Дніпропетровський металургійний завод" ми бачимо викиди коричневого кольору, які починаються у темний час доби. Останнім часом відчувається дуже їдкий сморід, який провокує ускладнення дихання, алергічну реакцію та загальне самопочуття у наступних районах:
• АНД
• Індустріальний
• Новокадакський

Бездіяльність у цьому питанні може викликати серйозні наслідки:
• забруднення навколишнього середовища
• погіршення стану здоров`я людей
• збільшення онкозахворювань
• зниження імунітету у дітей та дорослих
• підвищення рівня смертності
• мотивація для переїзду з Дніпра платників податків

Прошу провести наступні заходи:
1. Створити комісію з представників міністерства екології, представників міського самоврядування та місцевої громади.
2. Комплексна перевірка усіх підприємств згідно чинного законодавства України щодо шкідливих викидів та забруднення навколишнього середовища.
3. Перевірка підприємств щодо відповідності виконання екологічних норм України на підприємствах та наявності фільтрів.
4. Оприлюднити результати хімічного складу шкідливих викидів та оцінку їх впливу на здоров`я людей

Розглянувши електронну петицію про забруднення атмосферного повітря викидами небезпечних речовин у місті Дніпрі, повідомляємо таке.
Відповідно до пункту 3 Положення про електронні петиції, затвердженого рішенням міської ради від 30.03.2016 № 38/5 (зі змінами), Протокол №18 засідання робочої групи для опрацювання електронних петицій від 11.09.2019 з висновками та пропозиціями передано міському голові для опрацювання.
Про результати Вас буде повідомлено додатково.

Петицію підписали 1031 особа з 1000 необхідних.