Обладнати підхідні шляхи до Фінансово-економічного ліцею

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Просимо комплексно привести до ладу підхідні шляхи до Фінансово-економічного ліцею, що знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Вітчизняна 93. Сьогодні учню дістатися ліцею вкрай небезпечно, адже останній пункт, до якого можна доїхати громадським транспортом, – це зупинка «Вул. Вітчизняна» по вул. Петра Бикова (раніше вул. Орджонікідзе). Перетнути цю вулицю завжди ризиковано. Пішохідний перехід знаходиться на звивистій дільниці дороги, транспорт виринає з-за повороту зненацька, не знижуючи швидкості, рідко зупиняється, щоб пропустити пішоходів. КОЖЕН перетин вулиці в цьому місці є великим ризиком для життя і здоров’я.
Складнощі продовжуються і на вулиці Вітчизняній. Автошлях тут є теж звивистим, з крутими пагорбами. Перейти дорогу небезпечно, бо машини виїжджають з-за пагорбів миттєво, а їдучи згори, не завжди мають можливість загальмувати, особливо у слизьку погоду. На значній ділянці підхідного шляху до ліцею пішохідні доріжки ВІДСУТНІ. На інших – людина має притискатися до сміттєвих баків, кущів, будівельних балок для того, щоб не опинитися на проїзній частині, де з шаленою швидкістю проїжджають, у тому числі, великі вантажівки. Бордюри відсутні скрізь.
Для усвідомлення всієї небезпеки треба один раз пройтись цим шляхом. Тому звертаємось до відповідних органів місцевої влади з проханням комплексно навести лад на підхідних шляхах до ліцею:
1) на вул. Петра Бикова де діти переходять дорогу до ліцею, обладнати пішохідний перехід штучними дорожніми нерівностями під назвою «лежачі поліцейські» або світлофором;
2) «лежачими поліцейськими» та світлофором обладнати вул. Вітчизняну, особливо на підході до ліцею;
3) обладнати вул. Вітчизняну пішохідною доріжкою і бордюрами.
Звертаємось з прохання розглянути питання й виправити небезпечну для життя і здоров’я дітей ситуацію.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 12 грудня петицію підписали 240 осіб з 1000 необхідних.