Внесення зелених зон на ж/м Тополя-1,2,3, до реєстру зелених насаджень.

ЕКОЛОГІЯ

Відповідно до частини 3 статті 140 Конституції України, частини 2 статті 9 Закону України «Про місцеве самоврядування», з урахуванням вимог Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності":
Звертаємось з проханням щодо внесення зелених зон на ж/м Тополя-1,2,3 до реєстру зелених насаджень Департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради. На ж/м Тополя з кожним роком залишається все менше зелених зон, які звільняють шляхом вирубки дерев під будівництво торгових площ, точок і павільйонів, а також автостоянок і розміщення гаражних кооперативів. Вирубка зелених насаджень несе пряму загрозу для життя та здоров'я мешканців ж/м Тополя-1,2,3 .
В пам'яті у багатьох з нас періодично спливають трагічні події, які сталися 06.06.97 року, коли через безконтрольну вирубку зелених насаджень під будівництво гаражних кооперативів, підвищився рівень ґрунтових вод, що в підсумку призвело до руху ґрунту, руйнування дев'ятиповерхового будинку, школи, дитячого садка та багатьох інших багатоцільових будівельних об'єктів. Величезна маса людей відразу залишилася без даху над головою. У наші дні, зелені зони, служать захисним бар'єром для жителів наших житлових масивів, їх коренева система регулює обсяг ґрунтових вод, крони дерев в спекотні дні рятують від ультрафіолету і літньої спеки, створюючи у своїй тіні зони комфорту та відпочинку для літніх людей та батьків з маленькими дітьми, листя поглинають важкі метали та вуглекислий газ, виділяючи кисень, якого і так не вистачає в сучасних промислово розвинених регіонах. За своїми фізичними властивостями, дерева мають унікальну здатність поглинати звукові хвилі від руху транспорту на червоній лінії, тим самим підвищуючи комфорт проживання людей, вікна яких виходять на жваві ділянки вулиць.
Просимо місцеву владу и профільні департаменти, прийняти рішення про внесення зелених зон на ж/м Тополь-1,2,3, до реєстру зелених насаджень Департаменту парків та рекреації Дніпровської міської ради. Заборонити у цих зонах вирубку дерев (крім аварійно-небезпечних), розчищення площ під будівництво торгівельних зон, місць для збору крупного побутового сміття та будівельних відходів, будівництво паркувальних зон і встановлення гаражів.
У подальшому, встановити порядок благоустрою та утримання цих територій та об’єктів благоустрою міста на цих територіях, регулюючись правами та обов’язками у сфері благоустрою території міста, встановити порядок комплексного розчищення, омолодження та озеленення цих територій, а також провести комплекс соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращення мікроклімату, санітарного очищення, з метою раціонального використання цих територій. У майбутньому належно утримувати та охороняти.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 6 квітня петицію підписали 760 осіб з 1000 необхідних.