Про скасування рішення Дніпровської міської ради № 9\52 від 18.12. 2019

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

18 грудня 2019 року сесією міської ради прийняте рішення №9\52 "Про внесення зиін до рішення міської ради №13\27 від 06.12.2017 року "Про ставки земельного податку, розмір орендної плати за землю, пільги зі сплати земельного податку на теріторії міста"
Таким рішеннм значно (вактично в 4 рази та більше) збільшуються розміри орендної плати за землю для підприємців та громадян нашого міста, які здійснюють свою підприємницьку дяльність на земельних ділянках, розміром більше 0,9 га (90 соток).
Тобто вказані громадяни та підприємства мают сплачувати земельний податок в розмірі 12% від грошової вартості землі.
В грошовому виразі такий розмір плати за землю може складати від 300 тис.грн до 600 тис. грн.
Ваажаю, що такі астрономічні витрати плати за землю призведуть до того, підприємства, які здійснюють таку дяльність, будуть змушені припинити її, що, в свою чергу, призведе до втрати робочих місць на таких підприємствах, втрати сум сплати податків із доходів працюючих, втрати комерційних податків від діяльності підприємств до місцевого бюджету та інше.
Фактично (якщо прорахувати щорічні податки підприємств, які здійснюють свою діяльність на земельних ділянках від 0,9 га) втрати місцевого бюджету складатимуть від 300 до 900 млн. гривень!
Крім того, така ситуація призведе до погіршення інвестиційного климату в нашому місті, скорочення можливостей для будівництва великих міських структурних об"єктів, зупинить взагалі будівельний процесс в нашому місті!
Така ситуація значно скоротить ринок праці (так, як велика кількість місцян працює в будівельному бізнесі), та зупинить розвиток нашого міста, як сучасного полісу.
Вишевказаним рішенням міська влада фактичнно вбиває у великого бізнесу (у тому числі й іноземного) будь-яке бажання вкладати гроші в розвиток нашого міста взагалі.

Враховуючи на все вищевикладене, прошу:

Розглянути дану петицію та винести на розгляд чергової сесії міської ради питання щодо скасувати рішення Дніпровської міської ради від 18.12.2019 № 9/52 «Про внесення змін до рішення міської ради від 06.12.2017 № 13/27 «Про ставки земельного податку, розмір орендної плати за землю, пільги зі сплати земельного податку на території міста».

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 31 березня петицію підписали 267 осіб з 1000 необхідних.