Про скасування рішення Дніпровської міської ради від 18 грудня 2019 року №71/52 "Про реорганізацію Комунального некомерційного підприємства "Міська дитяча клінічна лікарня № 2"

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Відповідно до рішення Дніпровської міської ради від 18 грудня 2019 року №71/52 "Про реорганізацію Комунального некомерційного підприємства "Міська дитяча клінічна лікарня № 2" Дніпровської міської ради шляхом приєднання до Комунального некомерційного підприємства "Міська дитяча клінічна лікарня № 6" Дніпровської міської ради, КНП "Міська дитяча клінічна лікарня № 2" ДМР припинила свою діяльність як юридична особа з усіма відповідними наслідками.
Лікарня була багатопрофільною дитячою лікарнею, яка надавала вторинну (спеціалізовану) допомогу дітям всіх районів міста Дніпра в амбулаторних та стаціонарних умовах.

Маючи вагомий висококваліфікований кадровий медичний потенціал надавала допомогу дітям міста майже за всіма спеціальностями (педіатрія, дитяча хірургія, анестезіологія, гастроентерологія, гінекологія, дерматовенерологія, ендокринологія, імунологія, кардіоревматологія, неврологія, нефрологія, отоларингологія, офтальмологія, пульмонологія, медична психологія, ендоскопія, лабораторна діагностика, лікувальна фізкультура, рентгенологія, ультразвукова діагностика, фізіотерапія, функціональна діагностика).
В лікарні успішно функціонувало єдине серед дитячих лікарень міста відділення дитячої хірургії, ендоскопічний центр.

Крім цього, надавала медичну допомогу найпотужніша у місті дитяча консультативно-діагностична поліклініка.
Діагностична база, оснащена сучасним обладнанням, дозволяла виконувати широкий спектр медичних досліджень.
Лікарня мала статус ВООЗ - «Лікарня, доброзичлива до дитини».
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 391 "Про затвердження вимог до надавача послуг з медичного обслуговування населення, з яким головними розпорядниками бюджетних коштів укладаються договори про медичне обслуговування населення", Лікарня отримала статус Комунального некомерційного підприємства та готова була укласти договір з Національною службою здоров’я України та переходу на нову систему фінансування медичного закладу, в умовах запровадження медичної реформи.
Реорганізація, а саме ліквідація Дитячої клінічної лікарні № 2 позбавило жителів міста доступності медичної допомоги, що суперечить принципам, закладеним в медичну реформу.

До того ж, внаслідок припинення існування Дитячої клінічної лікарні № 2, велика кількість працівників лікарні просто втратить роботу.

Статтею 49 Конституції України визначено, що "існуюча мережа державних та комунальних закладів охорони здоров’я не може бути скорочена". Статтею 16 Закону України "Основ законодавства України про охорону здоров’я", мережа державних і комунальних закладів охорони здоров'я формується з урахуванням потреб населення у медичному обслуговуванні, необхідності забезпечення належної якості такого обслуговування, своєчасності, доступності для громадян, ефективного використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів. Існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена.
Таким чином, рішення Дніпровської міської ради від 18 грудня 2019 року №71/52 "Про реорганізацію Комунального некомерційного підприємства "Міська дитяча клінічна лікарня № 2" Дніпровської міської ради шляхом приєднання до Комунального некомерційного підприємства "Міська дитяча клінічна лікарня № 6" Дніпровської міської ради, суперечить нормам Конституції України, діючому законодавству України, необґрунтоване та може мати негативні соціальні наслідки.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 6 квітня петицію підписали 583 особи з 1000 необхідних.