Очищення озера Курячі від забруднення, закриття стічних систем, які зливають воду з ж/м Лівобережний-3, будівництво пішохідного мосту через озеро «Курячі», асфальтування прилеглих вулиць до озера

ЕКОЛОГІЯ

Настала дуже страшна екологічна проблема з озером «Курячі». В озеро зливаються нечистоти з ж/м Лівобережний-3, тому що колектор, який на Лівоборежному 3, не дороблений ще з радянських часів. І тому, служби які займаються відведенням води з масиву роблять дуже страшні речі. Вони або відкачують її прямо на асфальт біля масиву ( і це л’ється через Донецьке шосе в озеро) або перенаправляють її через підземні труби прямо в озеро. І як кажуть жителі приватного сектору, що в цю підземну систему відведення ще йдуть змови з котельних і з нових будівель, які збудували на місці озера. «Кругляк» ( зараз там ж/к Олімпійський). Зверталися до екологічних служб і не тільки до них, але мешканців просто ігнорують. У всіх мешканців приватного сектора не має централізованого водопостачання і вода тільки з підземних скважин. І вода теж почала не приємно пахнути, тому що підземні джерела озера Курячі і наші колонки- це одне ціле. І якщо вода в озері забруднюється, то і в мешканців приватного сектору теж. Ми хвилюємося за здоров’є наших родин.
І ще дуже велика потреба у будівництві пішохідного мосту через озера "Курячі" та асфальтування вулиць Житомирська, Кольчугіна, Кемеровська, Релєєва, Трансформаторна та інші. Тому що після опадів, вулицями просто не можливо пройти ( навкруги глина). Наші діти йдуть до школи 147 близько години, а через озеро максимум 10 хвилин. В зимку діти йдуть через лід, а це дуже небезпечно. Немає можливості добратися на роботу вчасно, тому що маршрутні таксі, які йдуть через вулицю Петрозаводська- перевантажені, а на Лівабережному-3 є вся транспортна розв‘язка, пенсіонери просять сусідів робити покупки і платити за комуналку, тому що їм далеко йти.
Прохання всім не байдужим громадянам підтримати нашу петицію.

Робоча група розглянула електронну петицію згідно з чинним законодавством України.
За результатами засідання члени робочої групи рекомендували: дати доручення департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради підготувати проект рішення стосовно виділення коштів з місцевого бюджету у 2020 році на коригування та експертизу проекту будівництва зливового каналізаційного колектору. Цей проект рішення внести на розгляд сесії міської ради; дати доручення департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради вивчити питання, здійснити оцінку вартості та технічної можливості виконання робіт з будівництва пішохідного мосту через озеро Куряче, ремонту дорожнього покриття прилеглих вулиць та розглянути можливість щодо внесення цих питань на розгляд сесії міської ради.