Про утворення наглядових рад на комунальних підприємствах міста Дрогобича

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Відповідно до п. 30-1 ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" виключно на пленарних засіданнях міської ради вирішується прийняття рішень про визначення критеріїв, відповідно до яких утворення наглядової ради є обов’язковим у комунальних унітарних підприємствах та у господарських товариствах, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать територіальній громаді; про затвердження порядку утворення наглядової ради, порядку призначення членів наглядової ради комунального унітарного підприємства; про визначення кола питань, що належать до виключної компетенції наглядової ради комунального унітарного підприємства; про встановлення вимог до незалежних членів наглядової ради комунальних унітарних підприємств і господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать територіальній громаді.
Нині ситуація така - до кінця року, тобто протягом 6 місяців з часу прийняття закону, на комунальних підприємствах мають бути утворені наглядові ради. На жаль, не на всіх, а тільки на тих, для яких депутати громади визначать такі критерії, під які попадуть конкретні комунальні підприємства. Тобто після утворення таких рад система змінюється, комунальні підприємства в кожній громаді будуть двох типів – з наглядовими радами відповідно до критеріїв, затверджених місцевими радами та без наглядових рад.

Шановний Олег Петренко

Ваша петиція буде розглянута на постійних комісіях міської ради з подальшим винесенням на чергове засідання сесії Дрогобицької міської ради. Орієнтовна дата - січень 2017 р.