Заборонити будь-яке відчуження\продаж земель навколо Шпихліру!

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

На чергову сесію Дрогобицької міської ради винесено питання “Про включення в перелік земельних ділянок несільськогосподарського призначення, які підлягають продажу у власність”.

В цьому проекті читаємо: “включити в перелік земельні ділянки несільськогосподарського призначення, які підлягають продажу у власність: (п.1.3) МПП «Всеволод» (С. Чайківська), земельну ділянку площею 1940 кв. м. на вул. М. Грушевського, 16А, кадастровий номер 4610600000:01:005:0123, для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.”

Фактично мова йде про продаж землі!

"Земельна ділянка, згадана в проекті рішення, яка знаходиться за адресою: М. Грушевського, 16А, за кадастровим номером 4610600000:01:005:0123 – це територія автостоянки, яка існує там декілька років. Територія стоянки протяглася вздовж вулиці М. Грушевського і, наприклад, якщо тут збудувати багатоповерхівку, що цілком ймовірно в дрогобицьких реаліях, то про розвиток територій позаду цієї “стоянки” чи евентуального будинку, як рекреаційно-відпочинкових, можна одразу забути!
Цільове призначення ділянки: “Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови”. Зараз ця земельна ділянка перебуває в оренді МПП “Всеволод”, а власником є територіальна громада Дрогобича в особі Дрогобицької міської ради." - пише журналіст Олег Дьорка

Це вже не перша спроба “продати” землі, які мають важливе значення для Дрогобича.

У 2017 році депутати не підтримали таку пропозицію, мабуть, зрозумівши, що воно суперечить іншому рішенню Дрогобицької міської ради №15/5 від 27.02.2015 року «Про резервування земельної ділянки на вулиці Грушевського для влаштування музею «Бойківський скансен».

Минув неповний рік - і ситуація повторюється!

Вимагаємо накласти мораторій на будь-яку приватизацію, продажу чи інше відчуження земель навколо шпихліра, яка мали б увійти до музею "Бойківський сканен" (територія автостоянки, саду та ін.)

Шпихлір - пам'ятка у архітектури національного значення, внесену до Державного реєстру культурного надбання. Збудований у 1778 році.
Потребує реставрації та збереження.
А не дерибану земель навколо!

Шановна Маріє Василівно, 05.07.2018 року на сесії Дрогобицької міської ради було розглянуто рішення "Про розгляд електронної петиції щодо заборони будь-якого відчуження/продажу земель навколо шпихліра" та підтримано депутатами міської ради.

Результати поіменного голосування: