Заборона будівництва 9 поверхового житлового будинку в центральній частині міста, на вул Лесі Українки 44, де згідно плану зонування територій міста Дрогобич знаходиться зона Ж-5(ДО 4-х ПОВЕРХІВ)

Звернення до міської Ради про заборону будівництва 9 поверхового житлового будинку в центральній частині міста, на вул Лесі Українки 44, де згідно плану зонування територій міста Дрогобич, знаходиться зона Ж-5(це зона змішаної забудови, САДИБНОЇ ТА КВАРТИРНОЇ ДО 4-х ПОВЕРХІВ), але по факту вже збудований 6 поверховий будинок.

Аргументи проти цього будівництва:

1) Є багато запитань щодо законності відведення земельної ділянки під це будівнитво, детальніше тут: https://vartonews.com.ua/2019/01/16/ukraina_ce_tu/

2) На даному місці забудовник вже звів 6 поверховий будинок немаючи не це жодних підстав(Хоч на місці будівництва наявний будівельний паспорт лише на 4 поверховий будинок)

3) Згідно "План зонування територій міста Дрогобич" дана територія, де ведеться забудова належить до зони Ж-5(зона змішаної забудови, САДИБНОЇ ТА КВАРТИРНОЇ ДО 4-х ПОВЕРХІВ), детальніше тут - https://gis.loda.gov.ua/files/plan_store/ZN/_Drohobych/ZN_Drohobych.pdf

4) Згідно реєстрів містобудівних умов, який можна знайти за наступним посиланням(https://drohobych-rada.gov.ua/dovidka3/generalnyj-ta-detalni-plany-terytoriyi-mista-drogobycha/#) там будується аж 3 багатоповерхові будинки
4.1 Будинок 1
4.2 Будинок 2
4.3 Будинок 3
У всіх цих документах за підписом Петранич І.М вказується зона Ж-5, тобто не більше 4-х поверхів, по факту вже 6 поверхів.

5) Згідно даного будівництва ведеться перевірка відділом ДАБК, яка не завершена, ось її результати, тобто відсутність результатів(цитата Андрій Гритчак):

“Неодноразово посадові особи відділу ДАБК виходили на місце об'єкта містобудування. В межах компетенції візуально з’ясовано, що на вул. Лесі Українки, 44 в м. Дрогобичі, Львівської області проводяться будівельні роботи з будівництва багатоквартирного житлового будинку.
Відповідно до п.9 Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2011р. № 553 «…Державний архітектурно-будівельний контроль здійснюється у присутності суб’єктів містобудування або їх представників, які будують або збудували об’єкт будівництва».
Було скеровано листи-виклики для: Генерального підрядника МПП «Беркут», та гр. Улич В.І. Встановлено термін, щоб дані особи з’явилися на об'єкті містобудування та надали документацію. На жаль, вимоги відділу ДАБК були проігноровані. У зв'язку з цим, відділом ДАБК було направлено звернення у правоохоронні органи , щодо встановлення та забезпечення присутності суб'єкта містобудування, або його уповноваженого представника для здійснення відповідно до чинного законодавства заходів державного архітектурно-будівельного контролю.”

6) Щоб легалізувати будівництво були організовані громадські слухання, при цьому Інформаційні заходи (презентація, прилюдне експонування, телевізійні програми, публічні конференції тощо) - не передбачаються!. Чому? Щоб зробити все непублічно? див. пункт 6 в даному оголошенні

7) Наявність 9 поверхового житлового будинку в центральній частині міста спотворює історичну частину міста Дрогобич(де переважають будинки до 4 поверхів) а також знижує туристичну привабливість центральної частини міста.

Пропозиції:
1) Притягнути до відповідальності службових осіб, за бездіяльності яких було збудовано на 2 поверхи більше ніж зазначено в будівельному паспорті
2) Завершити перевірку відділом ДАБК і прозвітуватись перед громадою
3) Забезпечити демонтаж двох незаконно зведених поверхів

Шановний Андрію Михайловичу. Відділом містобудування та архітектури було підготовлено та винесено на розгляд Дрогобицької міської ради проект-рішення «Про розгляд електронної петиції «Про заборону будівництва дев’ятиповерхового, житлового будинку в центральній частині міста на вул. Лесі Українки, 44, де згідно з планом зонування територій міста Дрогобич знаходиться зона Ж-5 (до 4-х поверхів)» проект-рішення додається. Зазначений проект-рішення розглянутий 18.12.2019 на черговій сесії Дрогобицької міської ради та не набрав відповідної кількості голосів для набрання чинності.

Петицію підписали 73 особи з 65 необхідних.