Петиція щодо запровадження міської програми по стерилізації та вакцинації безпритульних тварин.

ІНШІ

У Хоросткові постає питання надмірної кількості безпритульних тварин, яке необхідно вирішувати законними та гуманними методами.
Через критичну ситуацію з чисельністю бродячих собак - просимо вжити заходів по відношенню до безконтрольного розмноження безпритульних тварин. Відсутністю міської програми зі стерилізації – ми опосередковано сприяємо безконтрольному розмноженню тварин. Проте, контролювати їх популяцію – необхідно. Задля запобіганню травмам як людей, так і тварин. Задля здорової моральної обстановки у місті.
ОТЖЕ, ПРОСИМО ЗАПРОВАДИТИ МІСЬКУ ПРОГРАМУ ЗІ СТЕРИЛІЗАЦІЇ ТВАРИН, ЯКА ПРИПИНЕ БЕЗКОНТРОЛЬНЕ РОЗМНОЖЕННЯ ТВАРИН, А ТАКОЖ ЗРОБИТЬ ЇХ НЕ АГРЕСИВНИМИ, А БЕЗПЕЧНИМИ ДЛЯ ОТОЧУЮЧИХ.
Програма має розкривати питання регулювання чисельності домашніх тварин, де пропонуються гуманні і законні методи його вирішення з метою скорочення чисельності безпритульних тварин та поліпшення санітарно-епідеміологічної ситуації. Найбільш ефективним шляхом регулювання чисельності безпритульних тварин є реалізація заходів запобігання неконтрольованого розмноження тварин, що мають власників, та безпритульних тварин, здійснювана місцевою владою за участю громадських організацій.
Засобами такого попередження мають стати:
1.Масова стерилізація безпритульних собак і котів (впровадження методу ВСВП (відлов – стерилізація – вакцинація – повернення на місце проживання);
2.Пільгова масова стерилізація тварин, що мають власника, для соціально вразливих верств населення (з низьким рівнем доходу - пенсіонери, інваліди тощо.), заходи щодо заохочення стерилізації;
3.Просвітницька робота з населенням (соціальна реклама, публікації, лекційна робота в навчальних закладах тощо).
Масова стерилізація безпритульних тварин протягом першого року вже забезпечить стійку динаміку зниження їх чисельності на території міста Хоростків

Дата створення:

Станом на 31 березня петицію підписали 19 осіб з 100 необхідних.