Скасування пільг для пенсіонерів в комунальному транспорті

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

На безоплатний проїзд пенсіонерів за віком з міського бюджета щомісяця виділяється чимала сума. Але чи дійсно їм потрібна ця пільга, адже часто можно спостерігати як неохоче предьявляють посвідчення пенсіонера контролерам. Потрібно скасувати безоплатний проїзд і ввести 50% знижку, так як це дійсно громадяни малозабезпечені, але навіть для малозабезпеченої людини 1,25 грн це невеликі гроші. Зєкономлені кошти направити на підтримку молоді, розвиток міста.

Дата створення:

Розглянувши не підтриману електронну петицію щодо скасування пільг для пенсіонерів в комунальному транспорті, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів у термін, який визначено Статутом територіальної громади міста Кропивницького, затвердженим рішенням Міської ради міста Кропивницького від 31.01.2019 року № 2303, та відповідно до норм статті 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Безоплатний проїзд для пенсіонерів за віком на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах передбачано постановою Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року № 354.
Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року № 197.

Станом на 20 лютого петицію підписали 69 осіб з 450 необхідних.