Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Заборонити закривати початкову школу при КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст.

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ПУСТОВІТ ГРИГОРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ

На електронну петицію щодо функціонування початкової школи в комунальному закладі «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів — правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області» інформуємо наступне.
28.09.2017 набрав чинності новий Закон України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-УІІІ (далі - Закон), що регулює суспільні відносини в процесі реалізації конституційного права людини на освіту, права та обов’язки фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у реалізації цього права, визначає компетенцію державних органів та органів місцевого самоврядування у сфері освіти, а також вносить суттєві зміни до цілої низки законів, у тому числі до Закону України «Про загальну середню освіту».
Згідно з пунктом 31 статті 48 Закону України «Про загальну середню освіту» до 1 вересня 2018 року органам місцевого самоврядування необхідно забезпечити зміну типу підпорядкованих шкіл-інтернатів на гімназію, ліцей відповідно до вимог цього Закону із збереженням у складі цих закладів освіти інтернатів з частковим або повним утриманням учнів (вихованців) за рахунок засновника (засновників).
Кожна особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти (його філії), що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи.
У ст. 13 Закону України «Про освіту» закріплене право особи здобувати початкову освіту в комунальному закладі освіти, за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає ця особа, та гарантується право особи обрати інший заклад освіти.
Відповідно до Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 684, з метою забезпечення здобуття громадянами повної загальної середньої освіти та визначення механізму зарахування дітей до перших класів рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 24.01.2018 №23-1 «Про затвердження мікрорайонів закладів загальної середньої освіти та ведення обліку дітей шкільного віку та учнів» закріплено вулиці обслуговування за кожною школою.
За комунальним закладом «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області» на даний час не закріплено мікрорайон обслуговування школи І ступеня.
Відповідно до Закону України «Про звернення громадян» пропозиції, викладені в електронній петиції, можуть реалізовуватися органом, якому вона адресована, шляхом прийняття відповідного рішення з питань, віднесених до його компетенції.
Тому, враховуючи вище зазначене, інформуємо, що до 01.09.2018 буде затверджено Статут закладу у новій редакції із забезпеченням функціонування школи І ступеня у його структурі.

Станом на 23 червня надано відповідь на 144 петиції Переглянути