відкриття крематорію

ІНШІ

У зв'язку із збільшенням населення міста, а відповідно і кількості померлих, потрібно подбати про альтернативний шлях поховання - а саме кремація. Наявні в місті кладовища переповнені, площі які вони займають використовуються неефективвно. На кладовищах процвітає тіньовий бізнес продажу місць. Багато могил покинутих, або недоглянутих. Натомість будівництво пам'ятників та гробівців занадто дороге для пересічних львів'ян, витрати на них є неефективним використанням коштів, бізнес в цій галузі часто тіньовий.
Кремація та облашування на кладовищах відведених міць для поховань кремованих останків, стандартизація надгробків та зменшення потреби у площах кладовищ та раціональне їх виккористання - здатні суттєво покращити ситуацію та полегшити для багатьох лвів'ян процес прощання з померлими та догляду за місцем поховання.

19 вересня 2019, на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали електронну петицію про відкриття крематорію.

Петицію підписали 504 особи з 500 необхідних.