Про збереження історичного, медичного та культурного пласту Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Просимо зняти з розгляду проект ухвали «Про внесення змін до ухвали міської ради від 08.07.2010 № 3723 «Про затвердження переліку та меж скверів Франківського району м. Львова», що оприлюднена у переліку проектів ухвал на 2019 рік, згідно якої «буде припинено Львівський обласній психіатричній лікарні ім.Академіка В. П. Протопопова право постійного користування земельною ділянкою площею 20,83 га на вул. Кульпарківський, 95», в зв’язку з тим, що проект ухвали містить великі корупційні ризики та несе загрозу рейдерського захвату землі.

Такий проект ухвали є законодавчо необґрунтованим та протиправним з огляду на те, що згоди на добровільне вилучення земельної ділянки лікарня не давала, а правові підстави для примусового її вилучення, передбачені земельним законодавством, відсутні. Крім того, Державний акт на право постійного користування землею не може бути скасований ухвалою Львівської міської ради як неповноважним для цієї юридичної дії суб’єктом.

10 жовтня 2019, на пленарному засіданні Львівської міської ради депутати не підтримали дану електронну петицію.

Петицію підписали 502 особи з 500 необхідних.