Про заборону спалювання сухої рослинності

ЕКОЛОГІЯ

Восени в місті активізується діяльність сезонних «паліїв» – траву та опале листя вони утилізовують у вогнищах неподалік житлових будинків. При спалюванні листя в атмосферне повітря виділяються шкідливі речовини, такі як пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і ряд канцерогенних сполук, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань.
Разом з листям горить сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери і при спалюванні в повітря надходить до 70 різних хімічних сполук, які осідають на легенях наших рідних, близьких, а найголовніше - дітей.

Ми вимагаємо від керівництва міста не дистанційовуватись від цієї кричущої проблеми, а почати наводити лад з паліями:
1. Управлінню екології напрацювати дорожню карту, щодо вирішення даної проблеми.
2. Владі міста розпочати просвітницьку кампанію з метою донесення інформації до громади міста, про надзвичайну шкоду (радіо, телебачення, соцмережі, школи, медичні заклади та інші комунальні установи) та запобігання подальшому спаленню, одночасно показуючи альтернативні способи утилізації листя та трави.
3. Спільно з представниками районної адміністації та муніципальної варти, проводити щоденну перевірку територій.
4. Створити номер гарячої лінії для можливості повідомлення про місця спалювання.
5. Запровадити систему штрафних санкцій для порушників.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 12 грудня петицію підписали 468 осіб з 500 необхідних.