Проведення громадських обговорень та слухань в електронному форматі.

ІНШІ

Пропоную створити можливість проведення громадських обговорень та слухань у форматі форуму в інтернеті, наприклад, на базі цього ж сайту електронних петицій е-dem, де авторизовані користувачі могли б висловлювати власні думки стосовно проекту рішення, що виставляється на громадські обговорення, коментувати думки, висловлені з приводу питання, або «вподобати» їх, у випадку згоди. На мою думку, право вносити пропозиції з приводу обговорення треба надати усім, а рішення повинні приймати ті, кого воно безпосередньо стосується (місцеві мешканці).
Результати цих обговорень могли б стати основою для класичних громадських обговорень. На сьогоднішній день, люди не мають змоги чи не хочуть ходити на громадські слухання. Електронний формат дозволить залучити більшу кількість людей до вирішення питань, які потребують громадських обговорень, та дозволить застосувати так званий «колективний розум» (здатність групи осіб знаходити більш ефективні способи вирішення завдань, аніж найкраще індивідуальне рішення у цій групі) для вирішення поточних питань, зокрема транспортних. Це дозволило б перетворити громадські обговорення з простої формальності на реальний інструмент вдосконалення пропонованих рішень.
На даний момент, виникає враження, що деякі транспортні проекти виконуються без належного аналізу поточного стану ситуації, наприклад: фактичне звуження дороги по вул. Городоцької на виїзді зі Львова під час її реконструкції з влаштуванням бордюрів та острівця безпеки, в результаті якого лише збільшилась довжина тягучок на виїзді з міста в час пік, або розташування маршрутної зупинки по вул. Панаса Мирного 22а у місці, наближеному до дна ями на поздовжньому профілі дороги, виїзд з якої зимою після зупинки при ожеледиці взагалі неможливий.
Критика людей чи водіїв маршруток, які щодня їздять вказаним маршрутом на етапі громадських обговорень могла б виправити ці помилки на етапі проекту, зекономивши таким чином кошти і час в процесі створення більш комфортних умов для проїзду і життя мешканців міста. Як на мене, доцільно такі обговорення виконувати і на етапі ескізного проекту, що також дозволило б зекономити час і кошти на проектні роботи вже узгодженого рішення.
Громадські слухання в електронному форматі могли б перетворилися на свого роду генератор ідей: будь-яка особа, навіть за відсутності часу, могла б запропонувати і висловити власну унікальну думку з приводу обговорень. Отримавши підтримку і схвалення, така пропозиція має шанс бути реалізованою – а виграють від цього усі.
Як кажуть: Громада – великий чоловік!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 20 лютого петицію підписали 36 осіб з 500 необхідних.