Сучасні і безпечні зупинки громадського транспорту (Встановити захисні конструкції на зупинках громадського транспорту для безпеки пасажирів)

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Щороку у Львові через безвідповідальність водіїв гинуть люди, які просто очікують на зупинках свій транспорт.

Статистика таких у нашому місті за останні три роки складає 7 ДТП за участі автомобілів, які зносять зупинку (або є в межах зупинки). Цю тему час від часу підіймають у ЗМІ лише через створення чергової ДТП.

Загибель людей на зупинках – це не тільки трагічна випадковість, а й результат безвідповідальності органів влади, які відповідають за будівництво, утримання та експлуатацію об'єктів транспортної інфраструктури.

Питання безпеки на зупинках громадського транспорту потребує окремої уваги та обов’язкового вирішення.

Просимо встановити на пішохідній зоні в межах зупинок громадського транспорту, а також на «жвавих» перехрестях захисні стовпчики чи інші надійні штучні перешкоди (бетонні блоки) відповідно до ДСТУ Б В.2.3-11 «Огородження дорожнє перильного типу. Загальні технічні умови» для захисту пасажирів від можливих «вилітань» авто на зупинку, пішохідний простір через нетверезих водїв, ожеледицю, перевищення швидкості, недотримання ПДР. Крім цього, просимо встановити на зупинках: засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом та схемою руху тощо) та освітлення, тактильну плитку із безпечним маршрутом виходу із зони зупинку для людей із вадами зору.

Дата створення:

Станом на 6 квітня петицію підписали 286 осіб з 500 необхідних.