Дозволити паркування на вулиці С. Крушельницької

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

На даний момент паркування вздовж вулиці С. Крушельницької заборонено.

Проте не зважаючи на заборону та враховуючи відсутність достатньої кількості місць для паркування автомобілів у центрі Львова водії систематично порушують правила дорожнього руху.

Зміст петиції полягає у наступному:
1. Вулиця С. Крушельницької є достатньо широкою для руху як приватного, так і громадського транспорту по одній смузі (такий рух по ній здійснюється фактично постійно), при цьому задіяння лівої смуги під паркування не впливає істотно на пропускну здатність вулиці, що теж доведено щоденною практикою.

2. паркування вздовж зазначеної вулиці не погіршує проїзд нею транспорту.

3. Паркування вздовж зазначеної вулиці не несе загроз безпеці руху як транспорту, так і пішоходів (пішохідні переходи організовані у її верхній і нжній частинах).

4. Ресурси як поліції, так і міської влади щодо притягнення до відповідальності порушників правил зупинки/стоянки обмежені, відтак фіксація порушень по зазначеній вулиці відбувається вкрай нерегулярно, що не сприяє ані вихованню правосвідомості водіїв, ані наповненню бюджету.

5. Облаштування платної парковки вздовж лівої сторони вулиці С. Крушельницької потрбуватиме доволі незначних капіталовкладень (два-три паркомати, декілька нових дорожніх знаків та відповідна розмітка), при цьому, на відміну від "стихійного" виписування штрафів, приноситиме куди більш стабільний дохід у бюджет.

6. Організація оплатного паркування по лівій стороні вулиці Крушельницької (безоплатне у нічний час та вихідні дні) у значній мірі вирішить проблеми паркування місцевих мешканців та істотно полегшить питання паркування людей, що приїздять у робочий час до центральної частини міста в околі університету І. Франка та парку ім. І. Франка (включно із великою кількістю студентів та викладачів ЛНУ ім. І. Франка).

Відповідно до наведеного пропонується:

1. Скасувати заборону зупинки транспортних засобів по лівій стороні вул. Крушельницької шляхом демонтажу дорожніх знаків 3.34 "Зупинку заборонено".

2. Організувати та облаштувати вздовж цієї вулиці платної парковки шляхом нанесення відповідної розмітки, встановлення відповідних дорожніх знаків та інформаційних табло, встановленням паркоматів.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 20 лютого петицію підписали 23 особи з 500 необхідних.