Вимагаємо зберегти територію стадіону «Прогрес» у комунальній власності!

Станом на сьогодні, земельна ділянка під стадіоном «Прогрес» ( вул.Януша,1 у Львові (що біля вул..Жовківської) є комунальною власністю і НЕ є в жодній оренді чи в іншому користуванні.

Ділянка належить громаді Львова і повинна задовольняти потреби на спортивне дозвілля та професійний спорт громади, а не працювати на комерційний інтерес конкретного суб’єкта підприємницької діяльності. Тому вимагаємо:

1. зберегти територію стадіону «Прогрес» у комунальній власності!

2. заборонити передачу території стадіону (земельну ділянку на вул.Б.Януша,1) в користування/розпорядження/оренду/власність комерційним структурам, а залишити її у власності та користуванні громади міста з облаштуванням загальнодоступного стадіону для потреб громади, користування комунальних спортивних шкіл, гуртків, здійснюючи його утримання та реконструкцію за рахунок бюджетних коштів Львова.

3. не допустити у забудову території стадіону підприємствами, установами, організаціями, ФОП з комерційною метою, об’єктами з торгово-офісними приміщеннями, некомунальними навчальними закладами, некомунальними спортивними школами тощо, комерційними спортивними залами, магазинами, закладами харчування, готелями, хостелами, підземною стоянкою тощо.

4. викупити у власників для суспільних потреб об’єкта нерухомого майна – стадіону (стадіону "Прогрес") та будівлі/споруди/об’єкти стадіону на вул.Б.Януша,1 у м.Львові!

Від часу створення, стадіон «Прогрес» (вул..Жовківська, вул..Януша,1 у Львові) був місцем активного спортивного дозвілля мешканців району і не тільки, місцем проведення змагань та матчів, навчальних занять та уроків шкіл, був належним чином доглянутим, обладнаним спортивним об'єктами та спорядженнями.
Згідно з ухвалою ЛМР від 11.09.2008 №2079 «Про користування ТзОВ “Клуб професійного футболу “Карпати“ земельною ділянкою на вул.Б.Януша,1 у м.Львові», вилучено за згодою з користування відкритого акціонерного товариства “Львівське взуттєве виробничо-торговельне підприємство “Прогрес“ земельну ділянку … та зараховано до земель міста.; передано товариству з обмеженою відповідальністю “Клуб професійного футболу “Карпати“ … в оренду терміном на 5 років…».

ФК «Карпати» за облаштування стадіону не дбало ні в час, коли діяла оренда, ні зараз, коли договір оренди вже не діє. Стадіон занедбаний, БІЛЬШІСТЬ споруд та об’єктів стадіону ЗНИЩЕНО ФК «Карпати» і вони не існують (бігові доріжки, частина трибун, тенісний корт, господарські будівлі), існуючі трибуни, роздягалка – в жалюгідному стані, без ремонту, доступ на територію стадіона громаді став заборонений.

У 2019 році ТзОВ “Клуб професійного футболу “Карпати“ ініціювали незаконну забудову території футбольного поля і стадіону багатоповерховим торгово-офісно-розважальним приміщенням з закладами харчування та підземними стоянками, дорогою тощо, планували зменшити спортивні зони. Однак, цю незаконну ініціативу присікла громада Львова та депутати ЛМР.

Зараз ЗМІ рясніють публікаціями, що стадіони ФК “Карпати” мають намір передати офшорним компаніям з Кіпру для забудови готелями, ресторанами та торговими центрами, чи продажу олігарху з країни-агресора Росії? Стартував новий виток розмов і чуток про занепад, борги і продаж львівського футбольного клубу "Карпати".

Таким чином, складається враження, що керівництво історичного футбольного клубу не бідкається за долю львівського футболу, розвитком команди, а виконує роль чергового незаконного забудовника Львова?

В районі пропонованої забудови бракує спортивної інфраструктури, на сьогодні немає жодного облаштованого спортивного стадіону, зеленої зони, де вільно та безкоштовно могли б займатись спортом як дорослі, так і підлітки, а менші діти могли б активно проводити дозвілля. Натомість, район (від Підзамче до вулиці Промислової) зараз є в стадії посиленої, активної забудови (забудовуються, переважно, території, що належали промисловості), однак, належним чином не є забезпеченим інфраструктурою, зокрема, спортивною.

Не дамо знищити спортивну інфраструктуру Львова!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 20 лютого петицію підписали 154 особи з 500 необхідних.