Єдина система

+ ще 164 громади!
Реконструкция смотровой площадки и спуска к морю 229 71
Дорога с Мирного на Проспект Карпова 217 67
Автобус "Поселок моряков" - "Восточный" - создать или продолжить существующий маршрут 200 74
Вернуть педиатрическое отделение в отремонтированное помещение. 190 63
Заборонити всі розважальні заклади за участю тварин 188 22
Обеспечить соблюдение прав пенсионеров и «льготников» в маршрутных такси и муниципальном транспорте 187 38
монетизация льгот на проезд для пенсионеров. 180 58
Перезагрузка маршрутных такси Мариуполя 174 79
Светофор на пересечении 9-й Авиадивизии и бр. Шевченко 169 25
Порча сотрудниками ТТУ нового коммунального транспорта. 166 63
Реконструкция смотровой площадки и спуска к морю 229 71
Дорога с Мирного на Проспект Карпова 217 67
Вернуть педиатрическое отделение в отремонтированное помещение. 190 63
Перезагрузка маршрутных такси Мариуполя 174 79
Порча сотрудниками ТТУ нового коммунального транспорта. 166 63
Бассейн для малышей и детей с ДЦП 166 71
Не повышать проезд в общественном транспорте-оплачивать проезд в час пик пенсионерам 152 78
Создание набережной зоны отдыха 132 71
Создать службу такси UBER в Мариуполе 128 79
Тема звернення Підписали Залишилось
СОЗДАТЬ МАРШРУТ #19А МУНИЦИПАЛЬНОГО АВТОБУСА АС-2-пр-т Строителей - ул. Тополиная - пр-т Бойко - Ильичевский рынок 73 85
Безпечний шлях до знань 67 85
За какие услуги снимается плата 44 85
Связать порт с АС-2 40 85
Не честные перевозчики 34 85
Отмена повышения тарифа на отопления с 15 февраля 2019 года 32 88
Запрет постройки асфальтного завода в пос.Покровское 22 85
Ответственность городских служб 22 87
Автобус по улице Макара Мазая 11 88
Перенести детскую площадку с центральной аллеи сквера в глубь сквера 5 85
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Приведите в порядок единственную водолечебницу города!!! 265 6 лютого 3
Разрешение на установку автономного отопления 328 4 лютого 1
Наливайки на остановках общественного транспорта 281 4 лютого 1

Станом на 17 лютого усього прийнято до розгляду 3 петиції Переглянути

Остання відповідь

Не повышать стоимость проезда до 7-8 и 8-9 гривен

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БОЙЧЕНКО ВАДИМ СЕРГІЙОВИЧ

Шановний Кирило Івановичу!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Не повышать стоимость проезда до 7-8 и 8-9 гривен».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
На сьогоднішній день розроблена і затверджена стратегія розвитку м. Маріуполя «Маріуполь Стратегія 2021», згідно даної стратегії ведеться постійна робота по поліпшенню якості пасажирських перевезень.
Так за період з 2016 р. інвестиції тільки на оновлення рухомого складу КП «МТТУ» склали 237,14 млн грн., придбано 113 од. пасажирського транспорту.
Запущена в роботу Автоматизована система диспетчерського управління Pikas, яка дозволяє стежити за рухом транспорту в режимі реального часу і планувати свої поїздки по місту (2,1 млн грн.). Для підвищення інформативності жителів про прибуття транспорту на зупинки встановлено 50 електронних інформаційних табло і ще близько 25 планується встановити у 2019р, введена в роботу тролейбусна лінія по вул. Купріна.
Також ведеться робота з ЄБРР і IFC з відкриття лінії кредитування на придбання 72 тролейбусів і 64 автобусів, в рамках реалізації даних проектів, місту в якості технічної підтримки від IFC буде розроблена транспортна модель, яка дозволить використовувати рухомий склад максимально ефективно з урахуванням транспортних потреб жителів міста.
Всі ці заходи безпосередньо впливають на виконання показників стратегії «Маріуполь Стратегія 2021», таким чином до 2021 планується досягти такі цільові значення показників як:
1) Збільшити частку муніципального транспорту в загальному обсязі перевезень до 70%
2) Збільшити рівень доступності транспорту для людей з інвалідністю до 30% в загальній кількості транспортних засобів
3) Збільшити рівень задоволеності жителів дорожньої та транспортної інфраструктури до 20%.
Тарифи, що діють на цей час, на проїзд в міському електричному та автомобільному транспорті, затверджені рішенням міської ради у жовтні 2018 року є значно нижчі нормативної собівартості.
За розрахунками підприємства, економічно обґрунтований тариф перевезення одного пасажира, який дає можливість підтримувати інфраструктуру, по електротранспорту складає 11,92 грн., на автотранспорті - 10,82 грн.
Подальший розвиток транспортного комплексу неможливий без збільшення операційних витрат. Збільшення транспортної роботи, оновлення та збільшення парку веде до збільшення витрат на перевезення та утримання інфраструктури. За рахунок збільшення рухомого складу та насичення маршрутів машинами з двозмінними графіками, порівняно з 2015р КП «МТТУ» виконало транспортної роботи на 31% більше: 7,943 млн вкм (2018) проти 6,065 млн вкм (2015), за планами в 2019р збільшити транспортну роботу ще на 31% до 10 млн вкм. Для забезпечення виконання цілей потрібно збільшувати фаховий персонал, але на разі в наявності є тенденція по його відтоку: з початку 2018 року звільнилося 261 працівник КП «МТТУ» різних професій, однією з основних причин звільнення є «низька заробітна плата». На сьогоднішній день є дефіцит кваліфікованого персоналу водіїв, слюсарів. Середня заробітна плата водіїв КП «МТТУ» становить 9,7 тис. грн.
У 2018 році парк рухомого складу оновився ще на 20 трамвайних вагонів та на разі складається переважно з зручніших та комфортних чеських трамвайних вагонів TATRA T3. Для забезпечення працездатного стану рухомого складу виробничі потужності ремонтних майстерень підприємства дозволяють проводити капітальний ремонт трамваїв та тролейбусів. Проте, у зв'язку з недостатністю коштів проводяться тільки середні ремонти рухомого складу та ТО-2.
Невиконання планової кількості ремонтів, через нестачу коштів, приводить до передчасного вибуття рухомого складу з руху, що викликає справедливі нарікання пасажирів.
Згідно з п.1.6. Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої наказом Міністерства транспорту України від 17.11.2009 № 1175, перегляд тарифів повинен здійснюватися у зв'язку із зміною умов виробничої діяльності та реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності підприємств-перевізників. Також значну питому вагу в формуванні собівартості проїзду мають інфляційні процеси, а саме: зростання цін на енергоносії, запчастини та матеріали на утримування інфраструктури.
Враховуючи усі підвищення вартості матеріалів для обслуговування та ремонту рухомого складу, вартість електроенергії, підвищення мінімальної заробітної плати, виникла необхідність вирівняти вартість на транспортні послуги до економічно обґрунтованих показників.
Статтею 28 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” передбачено, що до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать власні (самоврядні) повноваження щодо встановлення в порядку і межах, визначених законом, тарифів на транспортні послуги.
У зв'язку з цим, департаментом транспорту та зв’язку міської ради підготовлені проекти рішень щодо підвищення вартості проїзду до 7 грн., у міському електротранспорті та 8 грн., у міських автобусах з 01.03.2019р., та другим етапом - до 8 грн., у міському електротранспорті та 9 грн., у міських автобусах з 01.08.2019р., які будуть розглянуті членами Виконавчого комітету Маріупольської міської ради на засіданні. Отже, якщо члени Виконавчого комітету Маріупольської міської ради ухвалять вищенаведені рішення при голосуванні тоді вартість проїзду у м. Маріуполь може бути змінено.
Додатково повідомляємо, що розвивати міській транспорт без капітальних вкладень не можливо. Враховуючи вищезазначене та обсяг виконаних робіт збільшення вартості проїзду є необхідною мірою для забезпечення населення якісними транспортними послугами.
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, та не байдужість до питань транспортної інфраструктури м. Маріуполь.

Станом на 17 лютого надано відповідь на 161 петицію Переглянути