Виділення коштів з бюджету на придбання ангіографічного обладнання в м. Нікополь і створення умов для його функціонування

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Закликаємо Нікопольську міську раду у 2020 році виділити кошти на умовах співфінансування для придбання ангіографічного обладнання і створення відповідних умов для його функціонування в місті Нікополі.

Ангіограграфічне обладнання дозволяє проводити високоточну діагностику та оперативне лікування при інфарктах, інсультах, розривах судин, новоутвореннях тощо і допомагають рятувати сотні тисяч життів. Нікополь – потужне промислове місто з населенням понад 100 тис. осіб досі не має жодного ангіографа. Стан дорожнього сполучення з Дніпром і Запоріжжям, де є таке обладнання є жахливим і при гострому стані пацієнта втрачається дорогоцінний час на порятунок.

МОЗ України, з урахуванням попередньо наданого облдержадміністраціями погодження щодо закупівлі агіографічного обладнання на умові спів фінансування з місцевих бюджетів, може надавати дозвіл на придбання обладнання і в багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування другого рівня, яка відповідає певним критеріям.
За інформацією, яку ми маємо з відкритих джерел на базі багатопрофільного КЗ «Нікопольська міська лікарня №4»ДОР» вже надається цілодобово планова та ургентна стаціонарна кардіологічна допомога і наявні 50 ліжок кардіологічних. При умові відповідності цього закладу іншим вимогам та готовності Нікопольської міської ради виділити кошти, Департамент охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації готовий розглядати питання включення потреби Нікополя в агіографічному обладнанні при внесенні змін до Державного бюджету України і виділення додаткових субвенцій.

Закупівля ангіографічного обладнання за рахунок державної субвенції здійснюється на умовах співфінансування: з державного бюджету – не більше 50%, з місцевих бюджетів – не менше 50%

Дата створення:

Станом на 31 березня петицію підписали 2 особи з 250 необхідних.