Про мораторій на збільшення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

ПРОМИСЛОВІСТЬ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВО

Проектом рішення Нікопольської міської ради «Про внесення змін до підпункту 1.2. рішення міської ради від 30.01.2015 року №5-57/VI «Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» передбачається збільшення ставки податку на нерухоме майно для об’єктів нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб в залежності від типів таких об’єктів нерухомості з 04% до 1% (до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування).
Тобто, податок на нерухоме майно збільшується в 2,5 рази.
Даний проект рішення не враховує реальну економічну ситуацію що склалася в останні роки в державі та, зокрема в нашому місті. Зросли ціни на енергоносії, відбулось зниження курсу гривні до основних валют, значно знизилась купівельна спроможність населення, що призвело до падіння доходів підприємців міста.
Міська влада неодноразово запевняла місцевих підприємців що буде вживати заходи щодо наповнення бюджету міста не за рахунок збільшення податків, а за рахунок збільшення кількості платників, але на сьогодні нічого не зроблено.
Враховуючи вищевикладене, а також те, що керівництво нашої країни та Президент впроваджують ініціативи, спрямовані на підтримку і розвиток вітчизняного підприємництва та на зменшення податкового тиску вимагаємо введення мораторію на збільшення місцевих податків та зборів до покращення економічної ситуації.
Місцевій владі пропонуємо вжити дієвих заходів щодо збільшення кількості платників.

Дата створення:

Станом на 6 квітня петицію підписали 41 особа з 250 необхідних.