Єдина система

Створення баскетбольного корту у парку імені Сучкова 24 46
Тема звернення Підписали Залишилось
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Запровадження обов'язкового сортування сміття

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ГОРОШКО СЕРГІЙ ГРИГОРОВИЧ

Виконавчий комітет Новомосковської міської ради, розглянувши петицію щодо обов’язкового сортування сміття в м. Новомосковську, повідомляє наступне.
Дійсно, питання відокремлення ресурсоцінних компонентів з загальної маси побутових відходів є надзвичайно важливим в умовах зростання виробництва товарів масового споживання.
На сьогоднішній день, вивезення твердих побутових відходів на території міста Новомосковська відноситься до повноважень МКП «Новомосковський комбінат комунальних підприємств» та КП «Новомосковський комбінат комунальних підприємств». Умовами договорів, що укладені між вказаними підприємствами та ТОВ «Екологія України» не передбачено приймання сортувального сміття на сміттєзвалище, що розташоване на території Підгородненьскої міської ради. Окрім того, у вказаних комунальних підприємств відсутня матеріально-технічна база для перевезення сортувального сміття, адже забезпечення сортування ТПВ у різні контейнери потребує забезпечення вивозу ТПВ окремим відповідним транспортним засобом.
Для запровадження сортування сміття загалом по місту необхідно вивчити інфраструктуру з переробки відходів, споживачів вторинної сировини, їх вимог до якості відходів та вартості їх приймання на перероблення, а тоді уже зобов'язувати населення сортувати сміття.
Встановлення контейнерів для роздільного збору побутових відходів в масштабах покриття усього міста потребує значних капітальних вкладень. Нажаль, видатками міського бюджету на 2019 рік не передбачено коштів на закупівлю зазначених контейнерів та спецтехніки, однак при формуванні міського бюджету на наступні роки дана пропозиція буде розглянута.
В даний момент, виконавчий комітет Новомосковської міської ради працює в напрямку пошуку споживачів вторинної сировини для запущення в майбутньому пілотних проектів на території міста з придбанням спеціальних контейнерів для роздільного сортування ТПВ, встановленням їх на вулицях міста, проведенням інформаційно-просвітницької та навчальної роботи серед населення різних вікових груп щодо правильного поводження з відходами, адже розвиток системи роздільного збору сміття є частиною загальної стратегії щодо впровадження європейських методик поводження з відходами.

Станом на 22 вересня надано відповідь на 4 петиції Переглянути