Оснащення експериментальних класів з метою реалізації Концепції Нової української школи

ОСВІТА

Шановні сєвєродончани!
В Україні розпочинається реформа загальної середньої освіти. Від вересня 2018 року всі першокласники країни навчатимуться за новим Державним стандартом початкової загальної освіти з метою гармонійного розвитку дитини відповідно до її вікових та індивідуальних психофізіологічних особливостей і потреб, виховання загальнолюдських цінностей, підтримки життєвого оптимізму, розвитку самостійності, творчості та допитливості.
З 1-го вересня 2017 року проект нового Стандарту початкової освіти апробуватиметься. Для цього відібрано 100 шкіл з усіх областей України, у тому числі Сєвєродонецький НВК «Спеціалізована школа-колегіум».
Проект Стандарту початкової освіти ґрунтується на таких принципах:
1. Презумпція талановитості дитини. Забезпечення рівного доступу до освіти, заборона будь-яких форм дискримінації.
2. Цінність дитинства. Відповідність освітніх вимог віковим особливостям дитини, визнання прав дитини на навчання через діяльність, зокрема і гру.
3. Радість пізнання. Організація пізнавального процесу, яка приноситиме радість дитині, обмеження обсягу домашніх завдань для збільшення часу на рухову активність і творчість дитини. Широке використання в освітньому процесі дослідницької та проектної діяльності.
4.Розвиток особистості. Замість «навченої безпорадності» – плекання самостійності та незалежного мислення. Підтримка з боку вчителя розвиватиме у дітей самоповагу та впевненість у собі.
5. Здоров’я. Формування здорового способу життя і створення умов для фізичного й психоемоційного розвитку, що надзвичайно важливо для дітей молодшого шкільного віку.
6. Безпека. Створення атмосфери довіри і взаємоповаги. Перетворення школи на безпечне місце, де немає насильства і цькування.
Для успішної реалізації дослідно-експериментальної роботи педагогічного колективу колегіуму за темою «Новий стандарт початкової освіти: розроблення і апробація навчально-методичного забезпечення в умовах експерименту в контексті Концепції Нової української школи » Міністерством освіти і науки надано орієнтовний перелік засобів навчання в початковій школі, у якому враховано мовний складник, логіко-математичний, природничо-науковий, художньо-мистецький; технічне та додаткове обладнання.
Для забезпечення відповідним обладнанням та засобами навчання двох класів колегіуму (64 учні) необхідно 321 418 гривень 24 коп. із міського бюджету.
Просимо всіх, хто небайдужий до проблем освіти, підтримати цю петицію.
Діти Сєвєродонецька гідні навчатися по- новому!

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 16 липня петицію підписали 300 осіб з 300 необхідних.