Відновити тролейбусний маршрут 11 Аеропорт-Роменська.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Маршрутка 1 ходе дуже погано. Вийхати на ній неможливо. Деякім студентам треба їздити в університет, а це дуже складно. Добре буде, якщо відновиться цей тролейбусний маршрут. Буде ходити в робочі та вихідні дні та не буде пропускати рейсів.

За результатами розгляду електронної петиції «відновити тролейбусний маршрут 11 Аеропорт – Роменська» інформуємо про наступне.
Дане питання врегульоване рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21.06.2016р. №333 «Про організацію перевезення пасажирів тролейбусами на постійних міських маршрутах у м. Суми КП СМР «Електроавтотранс» (зі змінами), яким визначено перелік тролейбусних маршрутів та кількість тролейбусів на маршрутах. Даним рішенням передбачено тролейбусний маршрут № 11 «Роменська – Аеропорт» з 4 одиницями тролейбусів на маршруті.
Всього обслуговувати тролейбусні маршрути міста мають 108 одиниць тролейбусів. Однак через нестачу тролейбусів та відсутність водіїв тролейбусів на маршруті №11 тимчасово перевезення не здійснюються.
З метою вирішення питання надання якісних послуг при перевезенні пасажирів тролейбусами міська влада працює над реалізацією проекту «Оновлення рухомого складу КП «Електроавтотранс» в м. Суми». Це надасть можливість придбати у наступному році 22 тролейбуси за залучені (кредитні) кошти за проектом «Міський громадський транспорт України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованим Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII.
Також для забезпечення необхідної кількості водіїв КП СМР «Електроавтотранс» до кінця поточного року планується набрати третю групу по підготовці водіїв тролейбусів.

Петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.