Повернення газорозподільних мереж в комунальну власність м. Умань

Все населення міста Умані пам’ятає, як в дев’яності і пізніші роки за власний кошт люди будували газорозподільну систему в місті. За бюджетні кошти прокладалися тільки магістральні трубопроводи до мікрорайонів міста. Фінансування решти робіт лягло на плечі мешканців. Заради отримання природного газу в свої домівки людьми були вкладені чималі кошти. Пізніше всі газорозподільні мережі на вимогу підприємства «Уманьгаз» були передані йому на баланс без компенсації матеріальних затрат населенню.
На сьогоднішній день Уряд, проводячи антинародну політику, вимагає від людей платити за те, що було побудоване за їхні кошти, та ввів абонентну плату за користування газорозподільними мережами. Судячи по всьому, ці кошти будуть спрямовані олігархам, які є власниками облгазів.
Для справедливого вирішення даного питання необхідно:

1. На черговій сесії Уманської міської Ради розглянути питання повернення газорозподільних мереж в межах міста Умані в комунальну власність.
2. Доручити міському голові Цебрію О.В. та юридичному відділу міськвиконкому подати до суду позов про повернення газорозподільних мереж, забезпечити кваліфікований юридичний супровід розгляду справи. В Україні такі прецеденти мають місце ( на Закарпатті).
3. Після повернення газорозподільних мереж у власність міста ввести абонплату в розумних розмірах, направляти кошти в міський бюджет та використовувати їх на розвиток міської інфраструктури.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 6 квітня петицію підписали 36 осіб з 200 необхідних.