Модернізація міської інфраструктури

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Сьогодні є досить багато прикладів вдалих систем міського транспорту як в Україні, так і за її межами. Потрібно модернізувати давно застарілу систему міського автобусного транспорту, аби уманчани могли зручно ним користуватись. Чим краща ця система буде, тим більший прибуток від перевезень вона буде отримувати, бо все ж зручніше проїхатись у сучасному теплому автобусі.

Перш за все я пропоную:
1. Створити точний графік руху екіпажів автобусного транспорту, завантажити його на сайті уманської міської ради, в соцмережі та розмістити на зупинках, аби уманчанам було зручно діставатись до місця призначення за допомогою автобусів, а не пішки. Також головною умовою в цьому пункті стоїть дотримання водіями графіку.
2. Оновити автобусний парк. Уманчанам не потрібні вживані автобуси. Невже в міському бюджеті не знайдеться коштів на закупівлю нових низькопідлогових автобусів середньої місткості, що мали б зручне цифрове табло з номером і назвою маршруту. Старі автобуси можна ж продати й частково покрити витрати на нові. Якщо ж грошей не знайдеться, є варіант кредиту від ЄБРР на розвиток автобусної мережі. Інвестиція буде дійсно вдалою лише за умови виконання пункту 3.
3. Модернізувати сітку автобусних маршрутів. Багато маршрутів проходять через одні й ті самі вулиці. Жителі віддалених від головних вулиць районів змушені шукати інший спосіб діставатися до місця призначення. Особливо це критично при поганих погодніх умовах. Достатньо просто змінити маршрут деяких автобусів, аби прибуток від перевезень зріс достатньо сильно.
4. Рівень вічливості водіїв залишає бажати кращого. Багато хто дозволяє собі й таку нахабність, яку б не дозволив би звичайний уманчанин, вже не кажучи про те, що людина знаходиться при виконанні службових обов'язків і представляє туристам Умань в цілому. Хто захоче повернутись до такого водія? Достатньо посміхнутись аби поїздка стала приємною для всіх.

P. S.: Я не проти піару як особистого, так і політичного, якщо результат буде мати хороші наслідки. Мережа громадського транспорту - це не лише власність уманчан, але й лице міста з такою туристичною пам'яткою, як Софіївка. Мені здається, що уманчани заслуговують на те, аби спокійно поїхати додому після роботи, сівши в зручний і сучасний уманський автобус.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 6 квітня петицію підписали 31 особа з 200 необхідних.