Єдина система

Тема звернення Підписали Залишилось
Ужгород- гуманне місто. Стерилізація безпритульних тварин. 106 19
Оновлення Генплану міста 59 12
Покращення стану тротуару на вулиці Баб'яка від АЗС WOG до зупинки навпроти Епіцентра 1 19
Тема звернення Підписали Залишилось
Ужгород- гуманне місто. Стерилізація безпритульних тварин. 106 19
Оновлення Генплану міста 59 12
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Створити доступний прохід зі сторони Слов'янської набережної під мостом до Київської набережної 279 17 січня 3
Капітальний ремонт приміщення кухні, двору та ігрових майданчиків ДНВЗ7 253 2 січня 0
Про заборону передачі під забудову земельних ділянок по вул. Замкові Сходи, 4 та О. Довженка, 5 363 23 грудня 0
Капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуарів по вул. Академіка Корольова у м. Ужгород 302 2 грудня 0
Ремонт асфальтованого покриття прибудинкової території, переданої у постійне ОСББ "Дружба" по вул.Висока,10 , 267 28 листопада 0

Станом на 28 січня усього прийнято до розгляду 6 петицій Переглянути

Остання відповідь

Зниження тарифів на перевезення громадським транспортом у м. Ужгород

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

АНДРІЇВ БОГДАН ЄВСТАФІЙОВИЧ

Розглянувши Вашу електронну петицію "Зниження тарифів на перевезення громадським транспортом у м. Ужгород" від 06.08.2019, повідомляємо про наступне.
Відповідно до резолюції міського голови, питання, які зазначені в петиції, мають бути винесені на розгляд сесії Ужгородської міської ради.
Відповідно до Положення про порядок подання та розгляд електронних петицій, адресованих Ужгородській міській раді, якщо вирішення питань, порушених у тексті Петиції, вимагають розгляду на сесії міської ради або розгляду на засіданні виконавчого комітету, міський голова відповідно дає доручення виконавчому органу міської ради, до компетенції якого належить розгляд порушених у петиції питань, підготувати проект рішення міської ради чи виконавчого комітету, що може бути прийняте за результатами розгляду електронної петиції з метою вирішення питань, порушених у петиції, чи врахування поданих у них пропозицій.
Розгляд Петиції здійснюється на найближчому засіданні міської ради або виконавчого комітету шляхом прийняття рішення, у порядку, визначеному чинним законодавством, Регламентами міської ради та виконавчого комітету. Так, питання про зниження тарифу на проїзд громадським транспортом з 7 до 5 грн., тобто скасування або призупинення дії чинного рішення, відноситься до компетенції Ужгородської міської ради, а організація проїзду для школярів, тобто встановлення безкоштовного проїзду, відноситься до компетенції виконавчого комітету Ужгородської міської ради.
Проекти рішення сесії міської ради про зниження тарифу на проїзд громадським транспортом з 7 до 5 та рішення виконавчого комітету про встановлення безкоштовного проїзду для школярів, буде нормативно-правовими актами, які регулюють господарську діяльність суб'єктів господарської діяльності, які надають послуги з перевезення пасажирів автобусами міського сполучення, що працюють у звичайному режимі руху. У зв'язку з цим, проекти є регуляторним актом, і на них розпоширюється правові і організаційні засади реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, які визначені Законом України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".
Процедура винесення на розгляд сесії міської ради та виконавчого комітету, регуляторного акту, є наступна:
- внесення проекту рішення до затвердженого рішення Ужгородської міської ради "Про проекти регуляторних актів міської ради та виконавчого комітету на 2019 рік";
- підготовка аналізу регуляторного впливу даного проекту регуляторного акту;
- оприлюднення повідомлення про оприлюднення проекту рішення і аналізу регуляторного акту;
- оприлюднення проекту регуляторного акту та відповідного аналізу регуляторного акту з метою одержання зауважень і пропозицій;
- проект регуляторного акту подається на розгляд відповідальної постійної комісії для вивчення та підготовки експертного висновку;
- подання проекту регуляторного акту, аналіз регуляторного впливу, повідомлення про оприлюднення, експертного висновку до уповноваженого органу для підготовки у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку пропозицій щодо удосконалення проекту відповідно до принципів державної регуляторної політики (а саме в Державну регуляторну службу та Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України);
- включення проекту регуляторного акту в порядок денний засідання Ужгородської міської ради та виконавчого комітету.
Враховуючи вищезазначене, структурні підрозділи міської ради, до відання яких відносяться дані питання, розпочинають процедуру винесення на розгляд сесії міської ради та виконавчого комітету регуляторних актів.

В.о. міського голови,
заступник міського голови І. ФАРТУШОК