Єдина система

Тема звернення Підписали Залишилось
Водопостачання залізничної лінії 45 86
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Детям Волновахи нужна в их инициативе помощь по защите прав детей. 106 16 жовтня 9
Перейменування провулка Енергетичний в провулок Суровягіна Андрія Юрійовича 108 11 жовтня 4

Станом на 21 жовтня усього прийнято до розгляду 2 петиції Переглянути

Остання відповідь

Наше місто без АМБРОЗІЇ !!!

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ГУКАЙ ТЕТЯНА ЄВГЕНІВНА

Протокол
Постійна комісія з питань регулювання земельних відносин та охороні навколишнього природного середовища
Волноваської міської ради
від 20 вересня 2018 року м. Волноваха

Постійна комісія: Голова комісії: Вєтров Олександр Анатолійович
Члени комісії:
1. Бондаренко Валерій Миколайович
2. Калініченко Валентина Іванівна
3. Сливний Анатолій Вікторович

Присутні:
Ісміханов І.С. – заступник міського голови;
Гукай Т.Є. – секретар ради;
Ландар Н.В. – начальник юридичного відділу;
Кобзар Д.П. – начальник відділу ЖКГ, торгівлі та побутового обслуговування населення;
Корніченко Т.М. - провідний спеціаліст відділу ЖКГ, торгівлі та побутового обслуговування населення
Дмитриченко О.- репортер телеканалу UA «Донбас»

Мешканці міста:
Стаценко А.О.
Ізмайлова О.О.
Чумаченко Т.М.
Гаврилов О.Ю.
Запрошені:
Петренко Г.С. – автор петиції;

Порядок денний:

1. Розгляд електронної петиції щодо ліквідації амброзії на території міста Волноваха

Виступили:
1.Ісміханов І.С. – довів до відома присутніх, що до міської ради надійшла електронна петиція щодо ліквідації амброзії на території міста, автором якої є Петренко Г.С... Дана петиція станом на 17 вересня зібрала 102 підписи, тому підлягає розгляду.

2. Ландар Н.В. – зачитала текст петиції, у якій йде мова про те, що на території міста збільшилася кількість амброзії та багато мешканців міста страждають від алергії на цю рослину.

3. Петренко Г.С. - розповіла, що подання петиції було криком душі, бо у кожній знайомій родині є алергіки, деякі з них змушені виїздити з міста на період цвітіння карантинної рослини амброзії. Написавши цю петицію, їй хотілося би закликати населення до боротьби з амброзією з ранньої весни та до її цвітіння,а також щоб застосовувались штрафи до населення, яке не бореться з амброзією на присадибних ділянках.

4. Кобзар Д.П. – зазначив, що відповідно до Постанови КМУ від 13 серпня 2014 р. №408 «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» установлено, що надання дозволу Кабінету Міністрів України на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців державними інспекціями та іншими контролюючими органами (за винятком перевірок стану підготовки до роботи енергетичних об’єктів суб’єктів електроенергетики та суб’єктів відносин у сфері теплопостачання) здійснюється шляхом прийняття відповідного розпорядження.
У зв’язку з чим інспектори Держпродспоживслужби без відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України не мають права проводити планові перевірки суб’єктів господарювання на предмет невиконання фітосанітарних заходів з карантину рослин щодо знищення амброзії полинолистої та складати протоколи про адміністративне правопорушення . В результаті суб’єкти господарювання, в багатьох випадках, не слідкують за станом своїх земельних ділянок і це призводить до розмноження цієї рослини.
Цього року міською радою укладено договір з МКП «Міськкомунгосп» про закупівлю послуг з утримання зелених насаджень у місті Волноваха на загальну суму 125 тис. грн., згідно специфікації скошування трави та зрізання порослі кусторізом – 71,5 тис. грн., скошування трави навісною косаркою – 17,0 тис. грн. На теперішній час МКП «Міськкомунгосп» проводить роботу зі скошування трави на земельних ділянках комунальної власності. Проте, у зв’язку з відсутністю опадів, не можна прикладати більше зусиль з покосу, оскільки пилкові насіння підіймаються у повітря і переносяться на велику відстань. У найближчий час необхідно визначити локації та місця масового проростання амброзії на території міста та скласти мапу та починати скошування цих місць з моменту проростання амброзії ще навесні.
Також слід зазначити, що для досягнення стійкого результату з ліквідації амброзії необхідно проведення комплексу робіт не тільки на території міста, а й поблизу розташованих сіл та селищ району. У зв’язку з цим, для виконання вищезазначених заходів в районі, необхідно звернутися до райдержадміністрації з проханням розробити районну програму.

5.Ветров О.А. запропонував обробляти гербіцидами поля навкруги міста, щоб зарадити розповсюдженню амброзії.

6.Калініченко В.І. запропонувала надавати оголошення у газету стосовно шкоди здоров’ю карантинної рослини амброзії, та необхідністю боротьби з нею

7.Гаврилов О.Ю. запропонував розміщати рекламу на білбордах, та листівках розміщуючи їх у містах найбальшого скупчення людей.

8. Ветров О.А. запропонував довести до населення інформацію, що прилеглу територію біля будинків люди зобов’язані прибирати від бур’яну самостійно.

9. Ізмайлова О.О. запропонувала проводити суботники у травні – червні місяці до початку цвітіння амброзії, на які залучити громадськість.

Вислухавши доводи присутніх, порадившись на місці, члени постійної комісії
вирішили:

1. Підтримати електронну петицію щодо проведення заходів з ліквідації амброзії у м. Волноваха.

2. МКП «Міськкомунгосп» продовжити роботу зі скошування трави на земельних ділянках комунальної власності відповідно до укладених договорів.

3. Відділу архітектури та землевпорядкування міської ради (Екзархо Н.Г.) до кінця жовтня визначити місця масового проростання амброзії полинолистої та зробити мапу їх розташувань.

4. Відділу ЖКГ, торгівлі та побутового обслуговування населення (Кобзар Д. П.)

4.1. розробити проект рішення про затвердження програми з ліквідації амброзії полинолистої на території міста Волноваха на 2019 рік обговоривши з громадськістю та надати на розгляд постійної комісії міської ради відповідно до повноважень.

4.2. направити звернення до Волноваської райдержадміністрації щодо розгляду питання затвердження програми з ліквідації амброзії полинолистої на території району.

4.3. спільно із громадськістю розроби листівки, та білборди для боротьби з амброзією.

4.4. проводити суботники з травня по червень по боротьбі з амброзією із залученням громадськості

5. Відділу обліку та звітності (Тимошенко Т.Г.) вивчити питання по боротьбі із амброзією у рамках бюджетного законодавства, при формуванні бюджету на 2019 рік передбачити кошти у місцевому бюджеті на фінансування програми з ліквідації амброзії полинолистої на території міста Волноваха на 2019 рік.

Голосували: за – 4
проти – 0
утрималися - 0

Голова комісії Ветров О.А.

Станом на 21 жовтня надано відповідь на 2 петиції Переглянути